Portada > Actualitat > Notícies > S’aprova el projecte de remodelació de la plaça d’Espanya

S’aprova el projecte de remodelació de la plaça d’Espanya

06/08/2020

Ja s’ha aprovat el projecte per a les obres de remodelació de la plaça d’Espanya. El projecte executiu ha anat a càrrec de l’arquitecte Salvador Matas, i el pressupost serà de 439.107,56 euros IVA exclòs. Pròximament es durà a terme la licitació de les obres. La plaça d’Espanya se situa sobre el nou eix cívic, en plataforma única, de l’avinguda Espanya, fet que donarà l’oportunitat d’incorporar aquest gran espai verd en el recorregut.

L’objectiu del projecte és, entre d’altres, potenciar i recuperar el caràcter paisatgístic naturalitzat del parc amb vegetació i arbrat autòctons; fomentar els recorreguts de les diagonals de l’espai lliure, amb camins i espais d’estada entre grans parterres de verd; resoldre la connexió entre la nova via cívica de l’avinguda d’Espanya i la plaça; generar espais d’estada; crear un petit espai per a actuacions amb una graderia integrada; remodelar els actuals espais de jocs infantils; ampliar les voreres dels carrers Llibertat i Sant Miquel pel compliment de l’accessibilitat; racionalitzar la vegetació existent sota la premissa de conservar-la al màxim, i eliminar només els arbres en mal estat i substituir-los per altres d’autòctons o per espècies al·lòctones ben adaptades.

El projecte conservarà el volum i la façana de la torre d’aigua, considerada un bé de protecció urbanística dins del Pla especial de protecció del patrimoni arquitectònic de Parets.

Parets del Vallès, 6 d’agost de 2020

Arxivat a: Urbanisme, Via pública
Pl. Espanya