Portada > Actualitat > Notícies > La situació de la COVID-19 a la comarca i l’inici del nou curs escolar han sigut els temes a tractar en el Consell d’Alcaldies

La situació de la COVID-19 a la comarca i l’inici del nou curs escolar han sigut els temes a tractar en el Consell d’Alcaldies

27/08/2020

Ahir, 26 d’agost al vespre, es va celebrar telemàticament, un nou Consell d’Alcaldies extraordinari amb la presència dels diferents alcaldes i alcaldesses del Vallès Oriental per tractar dos temes. Per una banda, la situació actual de la COVID-19 a la comarca i, d’altra banda, els preparatius de l’inici del nou curs escolar.

Entre els alcaldes i alcaldesses de la comarca, la trobada també va comptar amb la participació del delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona, Juli Fernández, la gerent de la Regió Sanitària de l’Àmbit Metropolità Nord, Anna Aran, i la secretària d’Educació, Núria Cuenca.

Pel que fa a la situació de la COVID-19 les dades del Baix Vallès són més favorables que fa unes setmanes però es manté l’alt risc de rebrot. En el transcurs de la reunió s’ha insistit en què el focus important de contagis s’està produint a les reunions socials i familiars. L’alcalde de Parets, Jordi Seguer destacava que “això ho hem pogut comprovar amb les dades de Parets del Vallès on fa quinze dies el risc era baix o mitjà i ara ja ens trobem en la mateixa línia que la majoria de municipis de la comarca”.

En la darrera setmana, a Parets s’ha detectat 21 casos positius i, pel que fa a la situació de l’Hospital de Mollet hi ha 7 pacients ingressats per COVID-19 però cap a l’UCI.

L’objectiu és que els cribratges massius que s’han fet en determinats pobles disminueixi el risc de rebrot. Els representants de CatSalut en el Consell d’Alcaldies asseguraven que “l’única solució per fer front a la pandèmia de la COVID-19 implica reduir com més aviat millor la interacció social”. Aquest primer tema concloïa amb l’afirmació que caldrà conviure amb el virus aproximadament els pròxims dos anys.

Inici del nou curs escolar

L’inici del nou curs escolar, que serà el pròxim 14 de setembre, ha portat a definir un nou protocol d’actuació on hi haurà grups de convivència estables i on no estarà permès accedir a les escoles si es tenen símptomes i per això es faran controls continus de la temperatura. A més, també està garantit el reforç de la plantilla de professorat per afrontar amb garanties aquest nou curs 2020-2021.

Els representants del departament d’Educació en el Consell d’Alcaldies asseguraven que les escoles no han de ser un focus de contagi si s’actua amb responsabilitat i no es pot permetre tenir les escoles tancades tot i la pandèmia.

En aquest sentit, la primera tinent d’alcaldia i regidora d’Educació a l’Ajuntament de Parets, Casandra García assegurava que “ja s’està treballant en coordinació amb les direccions de les escoles de Parets i el CAP per tenir uns centres educatius els més segurs possibles de cara a aquest inici de curs seguint els criteris de salut corresponents”.

Parets del Vallès. 27 d’agost de 2020.

Arxivat a: Educació, General, Salut
Consell d'Alcaldies