Portada > Actualitat > Notícies > Per una mobilitat sense emissions suma't a la Setmana Europea de la Mobilitat

Per una mobilitat sense emissions suma't a la Setmana Europea de la Mobilitat

16/09/2020

Parets se suma als actes de la Setmana Europea de la Mobilitat que aquest any tindrà com a lema "Per una mobilitat sense emissions" i se celebrarà, com és habitual, del 16 al 22 de setembre. El lema vol transmetre la voluntat, expressada per la Comissió Europea, d'arribar a la neutralitat en emissions de carboni al 2050. A més, també s'incidirà en la importància de l'accessibilitat en els transports sostenibles i la necessitat de promoure un sistema de transport inclusiu per a totes les persones.

A Parets s'han previst un seguit d'activitats adreçades a promoure hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, així com visualitzar els canvis possibles en l'ús de l'espai públic, millorar la qualitat de l'aire i la reducció de la contaminació.

Durant tota la setmana, a les escoles del municipi, hi haurà diferents tallers i xerrades adreçades als estudiants relacionades amb la mobilitat. A més, a partir d’avui dimecres, 16 de setembre i fins al dimarts 22, el servei del bus urbà serà gratuït en tots els horaris i recorreguts.

El dilluns 21 de setembre s'iniciaran els tallers informatius sobre l'ús dels patinets elèctrics, que conclouran el divendres 25. Un policia local es desplaçarà als diferents grups de 1r d'ESO per explicar les normatives bàsiques que s'han de saber per la conducció segura dels patinets elèctrics en l'espai públic.

Divendres, 25 de setembre, es presentarà l'aplicació per a mòbils "Natura Local, Parets entorn natural". Es tracta d'un itinerari pel perímetre del municipi, que amb el suport d'aquesta aplicació, dóna diferents informacions d'interès natural, faunístic o paisatgístic durant el recorregut. L'última activitat de les jornades serà el taller de creació d'alforges per a bicicletes o patinets, el diumenge 27 de setembre, d'11 a 13 h. El taller es realitzarà davant del poliesportiu municipal Joaquim Rodríguez on es muntarà diverses taules que acolliran a grups familiars i en les que es decoraran i muntaran unes alforges de cartó per a bicicletes i patinets.

La regidora de Mobilitat a l’Ajuntament de Parets, Montserrat Folguera comentava que “hem hagut de ser molt previsors però, tot i la situació, no hem volgut deixar escapar l’oportunitat de dur a terme la Setmana de la Mobilitat. És un programa més curt que altres anys pel context en què estem, però totes les activitats que realitzarem comptaran amb les mesures d’higiene i seguretat”.

Els objectius de la Setmana Europea de la Mobilitat són, entre d'altres, sensibilitzar la ciutadania sobre els impactes ambientals del transport i informar-la sobre les seves diferents modalitats; impulsar l'ús dels mitjans de transport sostenibles i, en particular, el transport públic, la bicicleta, la mobilitat a peu i els vehicles elèctrics; potenciar un retrobament de la ciutadania amb la ciutat, la seva gent i el seu patrimoni cultural, en un entorn saludable i relaxat o reflexionar sobre com afecta la nostra salut l'ús excessiu del transport motoritzat.

Cal recordar que en totes les activitats s'hauran de respectar les mesures d'higiene i seguretat establertes per les autoritats sanitàries per a la prevenció de la COVID-19.

Parets del Vallès, 16 de setembre de 2020

Arxivat a: General, Mobilitat
Setmana de la mobilitat 2020