Portada > Actualitat > Notícies > Tot a punt per l’inici de les obres a la Residència i Centre de dia Pedra Serrada

Tot a punt per l’inici de les obres a la Residència i Centre de dia Pedra Serrada

16/09/2020

Avui dimecres, 16 de setembre, la sala de plens de l’Ajuntament de Parets ha donat lloc a la signatura de l’addenda al conveni amb la Fundació Sanitària de Mollet per fer possible la sectorització dels espais actuals de la Residència i Centre de dia Pedra Serrada, per permetre el funcionament d’ambdós equipaments de forma independent.

A la signatura han assistit l’alcalde de Parets, Jordi Seguer, la primera tinent d’alcaldia i regidora de Salut, Casandra García, la regidora de Gent Gran, Montserrat Folguera i el director general de la Fundació Sanitària de Mollet, Jaume Duran.

La FSM executarà i es farà càrrec de la despesa que comporta aquesta actuació, aproximadament 50.000 euros. L’acord, també preveu l’arranjament de la coberta i l’adequació i pavimentació dels patis interiors de l’edifici, per tal que puguin ser utilitzats pels usuaris de la residència com àrea d’esbarjo o per activitats. En aquest cas, serà l’Ajuntament de Parets qui es farà càrrec d’aquesta ampliació i millores. La regidora de Gent Gran, Montserrat Folguera insistia en “la importància de l’adequació del pati. El fet que el pati sigui un espai ben condicionat farà que els usuaris el puguin utilitzar de manera segura i aportarà molt de valor a la seva salut”.

La regidora de Salut, Casandra García, tenia “paraules d’agraïment cap a la Fundació Sanitària de Mollet per intentar agilitzar la sectorització perquè la prioritat de l’equip de govern és que les famílies de Parets, usuàries de la residència i el centre de dia que estan amoïnades, puguin tornar a la normalitat”.

En aquest sentit, l’alcalde de Parets, Jordi Seguer, assegurava que “sabem quina és la urgència i que ara és més que necessària aquesta sectorització que, un cop finalitzada ens permetrà demanar l’autorització a les competències sanitàries per poder obrir, sobretot, el centre de dia. A més a més, aquest document és una declaració d’intencions perquè esperem signar un altre conveni per executar altres actuacions a la Residència i Centre de dia Pedra Serrada en què l’equip de govern coincidim de manera unànime”.

El director general de la Fundació Sanitària de Mollet, Jaume Duran, comentava que “volem donar la possibilitat de separar els àmbits de treball del treball del món residencial i del centre de dia que des de l’inici han estat compartits i avui, més que mai, ens veiem amb la necessitat de disposar de circuits diferenciats, espais nous i especials pels residents per una banda i per les persones del centre de dia d’altra banda”.

Els treballs d’adequació i arranjament ja s’han dut a terme aquesta darrera setmana i durant els pròxims dies s’iniciaran les obres. La previsió és que durant el mes d’octubre les actuacions s’hagin completat i restarà pendent per a la reobertura l’autorització per part del departament de Salut i Afers Socials de la Generalitat de Catalunya.

Parets del Vallès, 16 de setembre de 2020

Arxivat a: Gent Gran, Salut
Signatura addenda FSM