Portada > Actualitat > Notícies > Inaugurat el plafó commemoratiu del 140è aniversari de la Indústria Linera a Parets

Inaugurat el plafó commemoratiu del 140è aniversari de la Indústria Linera a Parets

24/09/2020

L’entrada del parc la Linera va acollir, el passat 22 de setembre, la roda de premsa amb motiu de la inauguració del plafó informatiu per commemorar el 140è aniversari de l’establiment de la Indústria Linera a Parets.

Durant l’acte de presentació del plafó també s’han donat a conèixer algunes de les activitats que es duran a terme durant tot l’any, i fins al setembre del 2021.

El plafó, a més de contenir tres fotografies i explicacions detallades dels tres llocs més emblemàtics del parc, que en el seu dia van formar part de la Indústria Linera, inclou un codi QR que enllaça amb una pàgina de l’Arxiu Municipal de Parets, on es poden veure una cinquantena de fotografies de l’antiga fàbrica.

La regidora de Patrimoni Cultural, Arxiu i Turisme a l’Ajuntament de Parets, Neus Jordà, comentava a la roda de premsa que “aquest és el tret de sortida, una petita primera acció, de moltes altres que en tenim pensades i que us volem portar a totes vosaltres”. En aquest sentit, també va voler destacar que “inicialment, la celebració del 140è aniversari estava pensada d’una altra manera, però la situació de la Covid-19 ens ho ha fet canviar i es durà a terme durant tot l’any en diferents formats”.

L’alcalde de Parets, Jordi Seguer, va voler “donar importància al fet que molts paretans i paretanes hi van treballar i que moltes famílies van venir a viure a Parets gràcies a la Indústria Linera”.

La primera tinent d’alcaldia, Casandra García, es mostrava “orgullosa de poder donar continuïtat a l’essència que la Linera ha fet que avui Parets sigui com és, ja que va suposar un gran creixement i, en un context en què era molt difícil per a les dones, la fàbrica va donar l’oportunitat de treballar a moltes d’elles. Des del servei de Comunicació impulsarem la difusió de tots aquests actes perquè, evidentment, el record i la memòria de Parets ha de continuar entre tots nosaltres per poder créixer també com a municipi”.

La Linera, fundada per l’empresari de Vilassar, Antoni Feliu Peix, es va dedicar principalment a la fabricació de teixits de lli i de cotó, amb la producció de mocadors, coixineres, llençols, tovalloles i tovallons. Feliu va comprar els terrenys l’any 1876, si bé la producció no es va iniciar fins al 1880.

Diverses generacions de paretans i paretanes van treballar en aquesta empresa, que va ser el puntal de la industrialització del nostre poble.

Parets del Vallès, 24 de setembre de 2020

Arxivat a: Esdeveniments, General
Plafó la Linera