Portada > Actualitat > Notícies > Salut destinarà 38,7 milions d’euros en els CAP del Vallès Oriental en els pròxims tres anys

Salut destinarà 38,7 milions d’euros en els CAP del Vallès Oriental en els pròxims tres anys

01/10/2020

Ahir dimecres, 30 de setembre, es va celebrar un nou consell d’alcaldies on es va conèixer la dotació que el Servei Català de Salut aplicarà als Centres d’Atenció Primària de la regió sanitària Metropolitana Nord.

El projecte s’executarà en el decurs dels pròxims tres anys amb l’objectiu principal d’enfortir l’atenció primària a la regió sanitària Metropolitana Nord del CatSalut. Aquesta proposta, presentada davant el Consell d’Alcaldies del Vallès Oriental on, l’alcalde de Parets del Vallès, Jordi Seguer va assistir-hi, incorporarà gairebé un centenar de professionals en els diferents ambulatoris desenvolupant tasques administratives i d’acompanyament a la situació clínica, treballadors i treballadores socials o personal d’infermeria, a banda dels gestors de la COVID-19 ja contractats durant l’estiu.

Durant la reunió, la gerent de l’Àmbit Metropolità Nord del CatSalut, Anna Aran també esmentava la possible incorporació d’espais nous, dins i fora de l’atenció primària, que es podran destinar a diverses tasques com la vacunació de la grip o per ubicar nous rols professionals.

L’alcalde de Parets, Jordi Seguer comentava que “des de Parets, estem a l’expectativa de les necessitats i dels requeriments que ens faci el CatSalut en el nostre ambulatori. Podem estar satisfets amb el CAP de Parets del Vallès perquè durant tota la pandèmia ha funcionat, tot i que naturalment cal implementar millores de les quals tots i totes som conscients. Des del govern municipal de Parets valorem molt positivament aquestes explicacions i creiem que és molt necessària aquesta injecció econòmica en el nostre model sanitari, no només a la nostra comarca sinó a també arreu de Catalunya”.

El nou model també portarà un reforç en l’atenció telefònica, un dels dèficits més grans que s’ha detectat després de l’evident increment de la comunicació entre la ciutadania i el personal professional. És per això que el departament de Salut de la Generalitat de Catalunya preveu destinar una partida per incrementar aquestes línies, tant telefòniques com virtuals.

El departament de Salut està treballant també en la identificació dels llocs on ubicar els centres d’urgències d’atenció primària que comportaran la reordenació dels punts d’atenció continuada que han estat oberts durant la nit en alguns consultoris.

Parets del Vallès. 1 d’octubre de 2020.

Arxivat a: Salut
Consell d'Alcaldies