Portada > Actualitat > Notícies > L’Ajuntament de Parets i la Generalitat cooperen per impulsar projectes de futur

L’Ajuntament de Parets i la Generalitat cooperen per impulsar projectes de futur

06/10/2020

Les dues administracions treballen perquè l’institut escola sigui una realitat el 2022

L’equip de govern de Parets s’ha reunit amb el delegat del Govern, Juli Fernàndez, per impulsar els projectes de la legislatura que requereixen cooperació institucional. La trobada, celebrada aquest matí, ha consistit en una reunió i una visita als espais on es desenvoluparan les accions. Prèviament, el delegat també ha signat el Llibre d'Honor del municipi. 

L’Ajuntament i la Generalitat treballen conjuntament per a la creació d’un institut escola. El nou centre fusionaria l’Escola Lluís Piquer i l’Institut La Sínia i s’ubicaria a l’espai on hi ha l’Escola Lluís Piquer. El projecte contempla la construcció d’un nou edifici, entre l’escola i el pàrquing del Poliesportiu Municipal Joaquim Rodríguez Oliver. La Generalitat assumiria un 90% de la despesa, 1,8 milions d’euros. L’alcalde Jordi Seguer ha explicat que amb l’objectiu d’agilitzar les obres el Consistori podria avançar aquesta quantitat. Per aquest motiu, l’Ajuntament treballa per incloure aquesta partida als pressupostos del 2021.

La regidora d’Educació, Casandra Garcia, destaca que l’institut escola és una prioritat del govern perquè posaria fi a la problemàtica dels barracons de l’Institut La Sínia. El nou centre oferiria cursos des de P3 fins a 4t d’ESO sota un mateix equip directiu.

El ple municipal va aprovar per unanimitat el conveni per a la construcció de l’institut escola el passat mes de maig. Ara la Generalitat tramita el projecte. El delegat del Govern, Juli Fernández, confia que el projecte sigui una realitat durant aquesta legislatura.

Connectivitat dels equipaments

La col·laboració entre les dues administracions permetrà la connexió de tots els equipaments municipals a la xarxa de fibra òptica. La Generalitat finançarà el 75% d’aquesta actuació, uns 178.000 euros, a través d’un Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC).

Finançament europeu

La reunió de treball també ha servit per plantejar vies de col·laboració i finançament pel projecte de la piscina descoberta al Poliesportiu Municipal Joaquim Rodríguez Oliver i el projecte de recuperació ecològica, paisatgística i social del riu Tenes i el seu entorn. En aquest sentit, els tècnics municipals treballaran amb els àmbits de Promoció Econòmica i Administració Local de la Generalitat per alinear objectius, definir estratègies i captar recursos europeus, especialment en el marc dels Fons Europeus de Desenvolupament Regional (FEDER).

Més recursos pel CAP

El delegat del Govern, Juli Fernàndez, ha anunciat que el CAP Parets rebrà més recursos a partir d’aquest mes d’octubre. La voluntat del Govern és dotar de més eines els centres d’atenció primària com a primera línia d’atenció en la pandèmia de Covid-19. 

Arxivat a: Educació, Esports, Salut, Urbanisme, Via pública
Fotografia del delegat Juli Fernàndez amb l'alcalde i els regidors i regidores
Signatura del Llibre d'Honor del municipi
Reunió de treball a la Sala de plens
La regidora Rosa Martí explica els projectes de la llera del riu Tenes
Un moment de la visita als espais on es desenvoluparan els projectes