Portada > Actualitat > Notícies > Iosune Arriaran i Montserrat Bastons guanyadores del 33è Festival de la Poesia del Niu d’Art

Iosune Arriaran i Montserrat Bastons guanyadores del 33è Festival de la Poesia del Niu d’Art

19/10/2020

Àlex Monfort ha rebut el premi de poesia visual per l’obra Exercici preparatori per a un paisatge

Dissabte 17 d’octubre, el Teatre Can Rajoler va acollir la 33a edició del Festival de la Poesia que organitza el Niu d’Art Poètic de Parets.

En la categoria de rapsodes hi competien 14 participants arribats d’arreu de l’Estat. El primer premi va recaure en Iosune Arriaran, de Ciutadella, Menorca. La segona guardonada va ser Marina Alegre i, en tercer lloc, va quedar Jesús Soler.

Pel que fa a poesia inèdita, el guardó va ser per Montserrat Bastons, de Barcelona, amb el poema Goig; el segon lloc va ser per Heriberto Berón, amb Una carta qualsevol. En tercera posició va quedar Joan Tomàs Martínez amb l’obra Que mai cap pas et sigui lleu.

Àlex Monfort va ser el guanyador en la categoria de poesia visual amb Exercici preparatori per a un paisatge.

Homenatge a Anna Gual

Enguany, el certamen literari va comptar amb la presència de la poetessa de Vilafranca del Penedès, Anna Gual, guanyadora de premis tan rellevants com el Premi de poesia mediterrània Pare Colom, el Premi Bernat Vidal, el Tomàs per Molsa, el Senyoriu d'Ausiàs March, o el Premi Cadaqués a Rosa Leveroni de poesia. Aquest 2020 ha sortit a la llum Innombrable (Stendhal Books), una antologia bilingüe castellà-català de tota la seva obra poètica, traduïda al castellà per Miriam Reyes.  La seva poesia està traduïda a l’anglès, francès, castellà, gallec, rus, croat, portuguès i italià.

Durant el festival també es va poder gaudir d’una interpretació musical a càrrec del compositor Eduard Iniesta, especialitzat en instruments de doble corda i un referent de la música mediterrània.

Podeu consultar aquí totes les fotografies del 33è Festival de la Poesia del Niu d’Art.

Arxivat a: Cultura
33è Festival de la Poesia