Portada > Actualitat > Notícies > Es constitueixen el Consell d’Infants i el Consell de Joves de Parets per al curs 2020-2021

Es constitueixen el Consell d’Infants i el Consell de Joves de Parets per al curs 2020-2021

28/10/2020

Enguany, el Consell d’Infants està format per 24 nens i nenes i el Consell de Joves per 21 adolescents

Avui dimecres, 28 d’octubre, ha tingut lloc la constitució del Consell d’Infants i del Consell de Joves de Parets per al curs 2020-2021. Acausa de la crisi sanitària, la trobada dels estudiants amb l’alcalde i les regidores d’Educació i de Joventut s’ha fet mitjançant una reunió telemàtica.

Els actes s’han iniciat amb la intervenció de la regidora d’Educació, Casandra García, que ha donat la benvinguda als nens i nenes del Consell d’Infants. En el cas del Consell de Joves, la benvinguda ha anat també a càrrec de la regidora de Joventut, Montserrat Folguera.

Un cop iniciat l'acte oficial, l'alcalde de Parets, Jordi Seguer, ha fet el lliurament dels carnets de conseller/a a cada un dels membres d'aquests òrgans de participació i els ha transmès el seu encàrrec de treball per aquest curs. Els carnets s'han fet fer arribar als estudiants de manera virtual.

Encàrrecs de treball per al curs 2020-2021

Els nens i nenes del Consell d’Infants treballaran enguany en el projecte “Soc de Parets, soc activista”,i hauran de feruna recerca sobre les entitats o les activitats que existeixen al municipi relacionades amb l’activisme social en un d’aquests dos àmbits: la lluita contra el canvi climàtic o la solidaritat i la lluita contra la pobresa.

Pel que fa al Consell de Joves, els consellers i conselleres reprendran el treball iniciat el curs passat i organitzaran un debat entorn del tema que ells mateixos havien escollit: les diferències i desigualtats de gènere. Ho faran, tal com havien decidit, a partir de la representació i la visualització a través d'esquetxos teatrals o petits vídeos d'escenes que evidenciïn comportaments quotidians micromasclistes, als quals els nois i noies hauran de donar la volta seguint les tècniques del Teatre Fòrum. L'activitat es durà a terme amb la col·laboració del grup de teatre de Cal Jardiner.

Aquest curs, el Consell d'Infants de Parets està integrat per 24 consellers i conselleres, escollits pels alumnes dels cursos de 5è i 6è de les escoles de primària del municipi. El Consell de Joves està format per 21 adolescents del municipi escollits entre els alumnes de 3r i 4t d’ESO.

La funció principal d’ambdós consells és aportar als responsables polítics la seva visió sobre la ciutat i la realitat que els envolta, i perquè la seva opinió es tingui en compte a l’hora de prendre decisions que els afecten com a ciutadans i ciutadanes.

Amb aquests òrgans es pretén fomentar la implicació de les escoles en els projectes que s’endeguin des dels consells, s’impulsa el treball en aspectes com la relació escola-ciutat, les normes i el funcionament de la democràcia, l’educació en valors o l’adquisició de competències i habilitats socials. 

Arxivat a: Educació, Joventut, Participació
Consell d'Infants
Consell de Joves