Portada > Actualitat > Notícies > Comencen les obres de condicionament d’un dels patis de la Residència Pedra Serrada

Comencen les obres de condicionament d’un dels patis de la Residència Pedra Serrada

16/11/2020

L’obra és fruit de l’addenda al conveni amb la Fundació Sanitària Mollet, que es va signar a mitjans del passat mes de setembre

Avui dilluns, 16 de novembre, han començat les obres de condicionament d'un dels patis interiors de la Residència Pedra Serrada. L'evolució de la pandèmia ha condicionat el calendari de l'inici dels treballs, que tindran una durada aproximada de sis setmanes i un cost de 47.943,39 euros (IVA inclòs).

Les obres, fruit de l’addenda al conveni amb la Fundació Sanitària Mollet que gestiona el centre, consistiran en la pavimentació amb llosa de formigó d'un dels patis interiors de l'equipament, que actualment és de sauló, que està envoltat únicament per una franja perimetral pavimentada, amb molta ombra, i amb un espai infrautilitzat i insuficient per a la circulació de les persones que van en cadira de rodes o tenen dificultats de mobilitat. El projecte preveu ampliar l'espai de paviment i convertir-lo en una terrassa, que donarà accés a la part més assolellada d'aquest pati, i el farà accessible a tots els usuaris i usuàries del centre.

Paral·lelament també es faran els treballs a un dels lavabos del centre per tal que pugui albergar de nou la base d'operacions del servei d'ambulàncies FALCK, que actualment es troba al Poliesportiu Municipal Joaquim Rodríguez. Aquests treballs aniran a càrrec de la concessionària del transport d'assistència sanitària.

Pròximament s'ha previst iniciar els treballs de reparació de la coberta exterior, que produïa goteres a l'interior d'algunes de les habitacions. Més endavant també s'espera resoldre el problema de la climatització i arranjar l'altre pati de la residència.

L'objectiu, en declaracions de l'alcalde de Parets, Jordi Seguer, "és posar l'equipament al dia per tal que els nostres avis i àvies estiguin en les millors condicions possibles. Des del govern plural prioritzem el benestar de la nostra gent gran i ho hem posat per davant de l'ampliació de places, tot i que també és un dels reptes que volem afrontar al llarg de la legislatura".

D'altra banda, les obres de sectorització que permetran la separació física de l'espai entre el centre de dia i la residència ja estan pràcticament enllestits, fet que permetrà reobrir aquest espai que actualment, per causa de l'emergència sanitària provocada per la COVID-19, roman tancat, ja que les instal·lacions són comunes a les de la residència i no està permès l'ús a persones no vinculades als familiars dels residents o al personal sanitari i treballadors. La Fundació Sanitària Mollet ha executat i s'ha fet càrrec de la despesa que comporta aquesta actuació.

Arxivat a: Ajuntament, Gent Gran, Urbanisme
Pati Residència Pedra Serrada
Residència Pedra Serrada