Portada > Actualitat > Notícies > L’Ajuntament impulsa la campanya ‘Hola paper. Adeu plàstic’

L’Ajuntament impulsa la campanya ‘Hola paper. Adeu plàstic’

22/12/2020

L’1 de gener entrarà en vigor la directiva europea que prohibeix les bosses de plàstic

L’Ajuntament de Parets ha engegat la campanya ‘Hola paper. Adéu plàstic’ amb l’objectiu d’eliminar l’ús de bosses de plàstic. La iniciativa consisteix en el lliurament de bosses de paper i de bosses de plàstic compostable entre els paradistes i botiguers. Aquesta setmana, les bosses de plàstic compostable es distribueixen entre els venedors dels dos mercats setmanals. Dilluns va ser el torn del mercat de Can Berenguer i dimecres tocarà el mercat del Camp de les Peces. Els comerços del municipi que vulguin adherir-se a la campanya podran recollir bosses de paper, de dues mides diferents, a l’Escola de la Natura (carrer de Galende, 12) o a l’Àrea de Territori i Sostenibilitat (carrer Major, 1).

La regidora de Medi Ambient, Rosa Martí, explica que amb aquesta campanya, l’Ajuntament vol donar a conèixer la nova directiva europea que entrarà en vigor l’1 de gener de 2021 i que prohibirà l’ús de bosses de plàstic d’un sol ús o que no siguin biodegradables en els punts de venda. La regidora apunta futures accions conjuntes amb els paradistes.

La iniciativa, que té el suport de la Diputació de Barcelona, va donar-se a conèixer durant la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, que va celebrar-se del 21 al 29 de novembre. En aquest sentit, durant aquells dies l’Escola de la Natura va organitzar altres accions de sensibilització sobre la prevenció de residus. Paral·lelament, es va dur a terme la campanya ‘A Parets, de residus, ni una engruna’ destinada a minimitzar els residus d’envasos a les escoles. Així, van repartir-se embolcalls reutilitzables per a l’esmorzar entre els alumnes de 1r de Primària i 1r d’ESO. També van fer-se campanyes informatives en relació amb la separació de residus i es va promoure la recollida d’oli domèstic amb la instal·lació d’un nou contenidor.

L’Ajuntament de Parets organitza campanyes i programa diferents accions per assolir amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Les campanyes esmentades s’emmarquen en el compliment de l’ODS número 12 de producció i consum responsables.

Arxivat a: Medi ambient
Bosses de paper al mercat
Bosses de paper al mercat2
La regidora de Medi Ambient, Rosa Martí
Objectiu de Desenvolupament Sostenible número 12
Les bosses de plàstic compostable es distribueixen entre els paradistes dels dos mercats setmanals
Taula pel Canvi Climàtic