Portada > Actualitat > Notícies > Eleccions al Consell de la Gent Gran

Eleccions al Consell de la Gent Gran

11/01/2021

Del 18 al 22 de gener s’obre el període per votar els representants dels casals al Consell de la Gent Gran

Les persones usuàries dels casals municipals de la gent gran -Sant Jordi, Ca n’Oms i Asoveen- podran votar els seus representants al Consell de la Gent Gran. El període per votar els candidats començarà el dilluns 18 de gener i finalitzarà el divendres 22 de gener. El Consell de la gent Gran té la funció de recollir propostes i promoure accions que contribueixin a la millora de la qualitat de vida de les persones grans. Dos representants de cada casal de Parets, una dona i un home, formen part d’aquest òrgan.

Durant el mes de novembre i desembre, les persones dels casals interessades a formar part del Consell de la Gent Gran van poder presentar la seva candidatura. Ara, durant el gener, se celebrarà un període de votacions perquè els usuaris i usuàries escullin els seus representants. Només es podrà votar una candidatura d’un home i una dona del casal.

Al casal Sant Jordi, els electors podran escollir entre cinc dones i tres homes: Caridad Alcolea Marín, Carmen Fernández Fornieles, Maria Lluïsa Guallarte Gracia, Pilar Ocaña Dolcet o Antonia Solera Díaz i Miquel Molina Miras, Albert Navarro Moya o Benito Ortega Martínez. Al Casal Ca n’Oms es podrà votar entre dues dones i tres homes: Elisa Mató González o Mercè Ramírez Andrada i Jaume Anfruns Palau, Joan Soley Pou o Ramon Talarn Planas. Al casal Asoveen només s’hi han presentat una dona i un home: Mari Carmen Piqueras Martínez i Pedro Cabanillas Molina. Per tant, ambdós seran directament nomenats com a representants.

El termini per votar els candidats s’obrirà el dilluns 18 de gener, a les 10 h i tancarà el divendres 22 de gener, a les 13 h. Les votacions es podran fer de forma presencial a l’Ajuntament (carrer Major 2-4) i al Casal Sant Jordi (carrer de Galende, 1), de dilluns a dijous de 10 a 13 h i de 16 a 19 h i divendres de 10 a 13 h. Als punts de votació hi haurà butlletes impreses. Els electors hauran d’apuntar el seu DNI i marcar el nom de les persones a qui donen el vot. Les votacions també podran efectuar-se en línia a través de las pàgina web municipal (www.parets.cat/utilitats/formularis/representants-al-consell-municipal-de-la-gent-gran).

El Consell de la Gent Gran

Què és i per a què serveix?

És un òrgan consultiu de participació ciutadana que té per objectiu canalitzar la participació dels ciutadans majors de 65 anys de Parets. Es tracta d’un espai permanent de col·laboració per plantejar propostes i cercar mesures que millorin les condicions de la vida de les persones grans del municipi. En definitiva, és un espai per implicar la gent gran en la vida política, econòmica, cultural i social del municipi. La creació d'aquest òrgan va aprovar-se al Ple del 27 de febrer de 2020.

Qui en forma part?

L’alcalde, la regidora de Gent Gran, un representant de cada grup polític, dos representants de cada casal (amb paritat de gènere) i quatres ciutadans escollits per consens dels grups polítics (amb paritat de gènere) i el secretari de l’Ajuntament.

Com funciona?

El Consell es reuneix en sessions plenàries. Paral·lelament poden organitzar-se comissions de treball per temes concrets que es plantegin a les sessions plenàries.

Cada quan es reuneix?

Es fan dues convocatòries a l’any.

Per a més informació, podeu trucar al número de telèfon 935 622 638.

Arxivat a: Gent Gran
El Consell de la gent Gran té la funció de recollir propostes i promoure accions que contribueixin a la millora de la qualitat de vida de les persones grans
Candidatures a les eleccions del Consell de la Gent Gran 2021

Arxius adjunts