Portada > Actualitat > Notícies > L’Ajuntament adquireix una màquina escombradora per uns carrers més nets

L’Ajuntament adquireix una màquina escombradora per uns carrers més nets

21/01/2021

Aquest matí s’ha presentat, a la plaça de la Vila, el nou aparell de la marca RAVO

El ple de l’Ajuntament, celebrat el 22 de desembre, va aprovar l’adquisició d’una màquina escombradora de segona mà, amb només 6.000 hores de servei i motor nou. L’objectiu de la compra és doble: d’una banda, es pretén reforçar l’actual flota de vehicles de neteja viària i, de l’altra, es vol complir amb els objectius de les noves directrius europees sobre emissions de vehicles.

Amb aquesta adquisició també es vol donar compliment a les recomanacions per evitar episodis ambientals de contaminació atmosfèrica emeses pel Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat. A més, durant el ple, es va fer constar que l’anterior màquina ja havia superat la seva vida útil, havia perdut capacitat d’aspiració i escombrada i presentava avaries cada cop més freqüents.

La decisió de comprar una màquina de segona mà i no una de nova es va fer per tal de no demorar-ne l’adquisició, ja que licitar una compra d’aquestes característiques podria trigar mesos i, després de la caiguda de les fulles, és necessari retirar-les com més aviat millor per evitar danys als sistemes de recollida d’aigües i relliscades al carrer.

La nova escombradora és de la marca RAVO model 540 ST, amb motor Euro 5 de 160CV, aire condicionat, descàrrega basculant, càmera de visió posterior, sistema d’insonorització SK-1 i kit de prevenció de legionel·losi. La màquina representa un salt qualitatiu substancial respecte a la que ja s'utilitzava, amb menys sorolls, menys emissions, i un sistema d'aspiració millorat.

El cost de l’aparell és de 21.920 euros (IVA exclòs) anuals durant set anys, incloent-hi les reparacions i el manteniment.

 

Arxivat a: Via pública
Presentació de la nova escombradora
Nova escombradora