Portada > Actualitat > Notícies > L’Ajuntament de Parets i la Generalitat treballen per a la construcció de l’institut escola

L’Ajuntament de Parets i la Generalitat treballen per a la construcció de l’institut escola

26/01/2021

El Departament d’Educació preveu que els tràmits administratius per aprovar el conveni continuïn al llarg de les pròximes setmanes

L’alcalde de Parets, Jordi Seguer, va reunir-se amb responsables del Departament d’Educació per conèixer la situació del projecte d’institut escola. La trobada va tenir lloc dijous passat entre l’alcalde i el director general de Centres Públics d’Educació, Josep González-Cambray, i el director dels Serveis Territorials d’Educació al Maresme-Vallès Oriental, Pere Masó.

L’alcalde Jordi Seguer explica que “la Generalitat s’ha compromès a resoldre les dificultats jurídiques per desencallar el projecte”. El principal escull era un canvi normatiu en la durada del conveni. L’acord tenia una vigència de sis anys, fins al 2026, però, segons Educació, hauria de ser de fins a quatre. El Departament preveu que en les pròximes setmanes es resolgui aquesta qüestió i continuïn els tràmits administratius que permetin l’aprovació del conveni per part del Govern de la Generalitat. L’alcalde confia que “si hi ha un canvi de govern a la Generalitat, sigui quina sigui la força que governi, es mantingui l’acord”.

Fa més d’un any que l’Ajuntament i el Departament d’Educació van començar a treballar en la proposta de construir un institut escola. El nou centre fusionaria l’Escola Lluís Piquer i l’Institut La Sínia i s’ubicaria a l’espai on hi ha l’escola. Concretament, el projecte contempla la construcció d’un nou edifici, entre l’escola i el pàrquing del Poliesportiu Municipal Joaquim Rodríguez Oliver.

L’alcalde Jordi Seguer argumenta que amb la creació d’un institut escola es resoldria la problemàtica de provisionalitat dels barracons de l’Institut La Sínia i, a la vegada, s’oferiria un nou model educatiu basat en un projecte educatiu únic des de P3 fins a 4t d’ESO.

El conveni entre l’Ajuntament i la Generalitat contempla que l’Ajuntament gestioni el projecte i l’obra d’ampliació de l’escola i el Departament d’Educació li retorni una part majoritària dels costos.

El Departament d’Educació destaca la implicació municipal per oferir un espai per construir el nou edifici, la qual cosa permet reduir els terminis per executar el projecte. El ple municipal va aprovar per unanimitat el conveni per a la construcció de l’institut escola el passat mes de maig.

Arxivat a: Educació
Escola Lluís Piquer