Sa majestat el Rei Carnestoltes visitarà les escoles de Parets

Dijous, 4 de febrer de 2021 a les 00:00
El Carnestoltes anirà acompanyat de l’actuació del grup Artristras Teatre

El pròxim dimarts 9 i divendres 12 de febrer, el Rei Carnestoltes anirà a visitar els nens i nenes de diversos centres escolars del municipi.

El dimarts dia 9 de febrer, a partir de les 9 h, sa majestat anirà a l’Escola Lluís Piquer, a les 10 h, a l’Escola Pau Vila i, a les 11 h, a ACESCO.

Divendres, 12 febrer serà el torn de les escoles Pompeu Fabra, a les 9 h; l’Escola Bressol El Gargot, a les 10 h i, a les 11 h, s’arribarà fins a l’Escola Vila Parietes.

En totes les visites el Rei dels poca-soltes anirà acompanyat dels components del grup Artristras Teatre.

A causa de la pandèmia de COVID-19, enguany no hi haurà espectacle de carrer i el Rei Carnestoltes només farà visites a les escoles de Parets que ho han sol·licitat. L’activitat està reservada exclusivament a l’alumnat d’aquests centres i es respectaran totes les mesures de seguretat i higiene relatives a l’emergència sanitària.

Dijous Gras

El dijous 11 de febrer, Dijous Gras, algunes escoles sortiran a esmorzar als parcs del municipi. El Dijous Gras o Llarder marca el tret de sortida tradicional a les festes de Carnaval. Per celebrar la jornada és costum menjar ous, botifarra i coca de llardons. Tradicionalment, aquest dia era l'inici d'una setmana destinada a atipar-se de menges prohibides durant la Quaresma, bàsicament de carn i ous. La Quaresma comença el dimecres de la setmana següent amb el Dimecres de Cendra i acaba quaranta dies després amb l'arribada de la Pasqua. 

Carnestoltes a les biblioteques

Per celebrar el carnaval, la Biblioteca Can Rajoler proposa una comparsa virtual que es farà a través de les xarxes socials del centre. Per participar cal recollir a l’equipament la bossa amb els materials i les instruccions, elaborar la màscara tal com s’indica, i fer-se una foto que s’haurà d’enviar per correu electrònic a l’adreça biblio.canrajoler@parets.cat, abans del 10 de febrer.

Pel que fa a la Biblioteca Infantil i Juvenil Can Butjosa, el pròxim 11 de febrer es farà una hora del conte virtual dedicada al Carnestoltes. Per rebre l’enllaç que permetrà accedir a l’activitat cal apuntar-s’hi prèviament per telèfon al 93 562 23 53, per correu electrònic a bibut@parets.cat, presencialment al taulell o a través de la pàgina web bibliotecacanbutjosa.cat.

A més, durant la setmana de Carnaval, des de la biblioteca conviden als infants a anar disfressats i l'equip del centre els hi deixarà en préstec el llibre relacionat amb la seva disfressa. També es poden enviar fotos amb disfresses al correu bibut@parets.cat per compartir a les seves xarxes socials. Durant la setmana de Carnaval el personal de la biblioteca es disfressarà de personatge de conte per al joc "Endevina de quin conte he sortit!".

Darrera actualització: 06.06.2023 | 09:19