Portada > Actualitat > Notícies > El Consorci Besòs Tordera i l’Escola de la Natura analitzen la recuperació del riu Tenes

El Consorci Besòs Tordera i l’Escola de la Natura analitzen la recuperació del riu Tenes

18/02/2021

Els tècnics van detectar unes deposicions de llúdriga, fet que denota unes condicions òptimes del riu

Ahir dimecres, 17 de febrer, un tècnic del Consorci Besòs Tordera va visitar el nostre municipi amb l’objectiu d’observar com s’estan desenvolupant els treballs de neteja i recuperació del riu Tenes, juntament amb el personal de l’Escola de la Natura i la regidora de Medi Ambient, Rosa Martí.

Durant la trobada es va detectar, a sota del pont de l’avinguda Francesc Macià, una deposició d’una llúdriga, un animal que només s’hi presenta quan les aigües i les lleres del riu estan en condicions òptimes, fet que denota un bon indicador pel medi.

El tècnic del consorci s’ha interessat per les entrades de mines. La regidora de Medi Ambient, Rosa Martí, recordava que “el riu Tenes és una zona amb moltes mines, però han estat molt alterades i trobar el seu curs és complicat”. No obstant això, s’ha destapat el final de la mina de Can Coll i la mina dels Set Socis, la qual està tallada en diversos punts. També assenyalava que “és important anar recollint aquests temes perquè incideix i afavoreix a la millora del riu amb aportacions d’aigua neta” i va valorar molt positivament les tasques que duen a terme des del Consorci “tant d’assessorament com de seguiment i vigilància dels seus col·lectors i espais fluvials i a vegades molt poc lloades”.

També s’ha analitzat com retenir les deixalles que surten dels col·lectors, sobretot tovalloletes i altres deixalles com els plàstics i s’indicava que, tot i dur moltes tones de deixalles recollides, se seguirà duent a terme la recollida de sòlids a la llera del riu, ja que és una part imprescindible per a una bona recuperació del Tenes.

Arxivat a: Medi ambient
El riu Tenes abans de la neteja el passat mes d'octubre