Nou acapte de sang a Parets

Dijous, 25 de març de 2021 a les 00:00
Serà el pròxim dissabte, 3 d’abril, a la Sala Serra Cooperativa

El dissabte, 3 d’abril, la Sala Serra Cooperativa, ubicada a la plaça de la Vila, acollirà un nou acapte de sang de 10 a 14 h i de 17 a 21 h.

En aquesta ocasió no es podrà donar plasma a causa de la manca d’espai. D’altra banda, l’organització està valorant la possibilitat de fer donacions cada dos mesos per poder atendre a totes les persones donants del municipi.

Per poder donar sang s’haurà de reservar hora a través d’aquest enllaç. L’organització recorda que s’haurà de dur el document identificatiu i no venir en dejú. Per a més informació visiteu la pàgina web donarsang.gencat.cat.

Resoleu els dubtes més freqüents:

Qui pot donar sang?

Poden donar sang totes les persones entre 18 i 70 anys, si pesen més o igual a 50 quilos i es troben bé de salut.

Les dones poden donar un màxim de tres vegades a l’any i els homes, quatre. Entre donació i donació ha de passar un mínim de dos mesos, tant per la seguretat del donant com la del receptor.

Abans de la donació es fa una entrevista mèdica on es mira la pressió de la persona donant i el nivell d’hemoglobina.

Si he passat la COVID-19 puc donar sang?

Sí. No obstant això, si has patit la COVID-19 o has estat en contacte estret amb alguna persona positiva hauràs d’esperar un mes per donar sang.

De fet, es busquen donants que hagin passat el coronavirus perquè s’està demostrant que va molt bé per salvar altres vides.

He patit l’hepatitis, puc donar sang?

Si l’hepatitis que has patit és l’A, podràs donar sang en cas que hagi sigut abans dels 12 anys. Les persones que hagin patit la B o la C no podran donar.

Si tinc colesterol puc donar?

Sí, les persones amb colesterol poden ser donants de sang.

I si sóc una persona diabètica?

Depèn. Si prens insulina no podràs donar, però si et mediques amb pastilles, sí.

Darrera actualització: 06.06.2023 | 09:19

Imatges