Nou impost sobre les emissions de diòxid de carboni dels vehicles de tracció mecànica

Dijous, 15 d'abril de 2021 a les 00:00
L’impost entrarà en vigor a partir de l’1 de setembre de 2021

Aquest any 2021 s’implantarà el nou impost sobre les emissions de diòxid de carboni dels vehicles de tracció mecànica, un tribut de fiscalitat verda la recaptació del qual es destinarà íntegrament a accions de millora de l’entorn i del transport públic, a fomentar les energies renovables i els vehicles nets, i a impulsar la mobilitat sostenible, la gestió dels parcs naturals i la recerca.

L’impost afectarà les persones, tant físiques com jurídiques, que siguin titulars d’un vehicle, turisme, furgoneta o motocicleta, amb domicili fiscal a Catalunya l’any 2020. També, a les persones jurídiques sense residència fiscal a Catalunya, però que hi tinguin un establiment, sucursal o oficina i vehicles registrats l’any 2020.

El padró de vehicles que tributen per l’impost es podrà consultar a la seu electrònica de l’Agència Tributària de Catalunya a partir de l’1 de maig de 2021.

Actualment, ja es pot consultar la informació general relacionada amb l’impost a través del web de l’Agència Tributària de Catalunya.

També us podeu informar sobre l’impost mitjançant el díptic informatiu adjunt a aquesta notícia.

Darrera actualització: 06.06.2023 | 09:19