La Policia Local de Parets farà xerrades de convivència i civisme entre la població jove

Dimecres, 28 d'abril de 2021 a les 00:00
L'objectiu de les xerrades és fomentar actituds de respecte i prevenir situacions de conflicte

Els agents de la Policia Local oferiran xerrades de convivència i civisme als joves de Parets. L'objectiu és sensibilitzar els nois i noies en matèria de civisme; promoure relacions de respecte vers els altres i l'entorn; i evitar situacions de conflicte i minimitzar factors de risc. Les xerrades pretenen ser alhora formatives i preventives i incidir especialment el valor de la responsabilitat. Les sessions es faran als instituts i a les entitats esportives i culturals que prèviament ho sol·licitin.

Les xerrades coincidiran amb l'entrada en vigor de la nova ordenança de mobilitat que regularà l'ús dels patinets elèctrics, entre altres qüestions. Així, les xerrades de civisme també inclouran informació sobre la nova normativa.

L'alcalde Francesc Juzgado afirma que "la pandèmia i el confinament han provocat concentracions i aldarulls a tot arreu, no només a Parets, que han provocat diferents actuacions per prevenció com la que vam viure el passat cap de setmana al nostre poble. Des de l'equip de govern valorem molt positivament l'actuació conjunta de la nostra Policia i dels Mossos d'Esquadra davant els recents aldarulls viscuts a altres poblacions veïnes. Aquest equip de govern aposta per la seguretat i posarà tots els mitjans i personal necessaris per fer de Parets un poble cada dia més segur també quan superem la pandèmia. De fet ampliarem ja aquest any la plantilla amb dos policies més".

El regidor de Seguretat Ciutadana, Francesc de la Torre, explica que el dispositiu especial de seguretat del passat cap de setmana és una de les accions dutes a terme pel nou govern de Parets en la línia de reforçar la seguretat ciutadana. De la Torre assegura que "preveient aquest possible escenari a Parets del Vallès, vam decidir actuar de manera preventiva i amb la confidencialitat que toca, en tractar-se de menors i d'actuacions policials. En la línia de tot l'equip de govern, vull també felicitar la tasca que fan els cossos de seguretat, que ni es veu ni s'explica en la majoria de les ocasions per tal que el resultat sigui el més satisfactori possible".

Per la seva banda, la vicealcaldessa i regidora d'Educació, Casandra Garcia, creu que "xerrades com les que impartirà la nostra Policia Local al jovent del nostre poble, serviran per conscienciar-los sobre la importància de relacionar-se amb la resta de joves de manera ordenada i respectuosa amb la normativa actual. Hem cregut que, coincidint amb la imminent posada en marxa de la nova ordenança de mobilitat, és un bon moment per donar llum verda a iniciatives en aquesta línia. Demanem la col·laboració dels progenitors per treballar de la mà i en la mateixa línia".

Darrera actualització: 06.06.2023 | 09:19