Portada > Actualitat > Notícies > Parets ja té el Primer receptari per a dracs del món

Parets ja té el Primer receptari per a dracs del món

27/05/2021

L’Ajuntament ha sumat escoles, biblioteques, artistes i restauradors per fer un llibre de receptes bestial

Les escoles de Parets exposen el Primer receptari per a dracs del món, un conjunt de receptes creatives per omplir la panxa de les feres. Les exposicions que acullen els centres educatius inclouen els menús que els nens i nenes van preparar per atipar el drac de Sant Jordi i evitar que es cruspís cap vilatà. A més, s’hi pot consultar el Llibre de Coc que agrupa totes les receptes de cada escola. Cada recepta conté els ingredients i els passos a seguir així com l’ingredient impossible i una música per acompanyar la menja. 

L’alcalde, Francesc Juzgado; la vicealcaldessa i regidora d’Educació, Casandra Garcia; i el regidor de Cultura, Francesc de la Torre, van inaugurar ahir les mostres a les escoles. A les visites també els van acompanyar els artistes locals que han il·lustrat els menús i els restauradors que els han cuinat. 

L’Ajuntament va unir les escoles, les biblioteques, els artistes visuals i els restaurants del municipi per confeccionar el Primer receptari per a dracs del món. La narradora oral i ideòloga del projecte, Mon Mas, va difondre un vídeo als centres educatius del municipi per informar que s’havia detectat la presència del drac a l’espai natural de Gallecs i demanar ajuda als nens i nenes perquè escrivissin receptes per embotir el drac. 

Per escriure les receptes, dos especialistes en alimentació draconiana, en Rovirix i la MCGila, van visitar totes les aules, des de P3 fins a 6è de Primària. Els dos personatges van explicar secrets sobre bèsties alades, escamades i d’alè fètid i van repartir una postal perquè cada infant escrivís el seu plat. A continuació, cada escola va escollir un menú complet que la representés, amb primer plat, segon i postres. 

La Biblioteca Can Butjosa i la Biblioteca Can Rajoler també van col·laborar per proveir informació als infants amb guies de lectura. A més, van ambientar els seus espais per documentar la presència del drac al municipi. 

El dia 23 d’abril, la Mon Mas va contactar a través d’un missatge de vídeo amb els nens i nenes per explicar-los que havien aconseguit l’objectiu: el drac havia marxat de Parets amb la panxa ben plena gràcies als plats elaborats amb les seves receptes. 

Posteriorment, un grup d’artistes locals format per Alba Ginesta, Gerard Martí Figueroa, Maria Josep Figueroa Naqui, Iris Paris i Marc Vila van il·lustrar els menús seleccionats de cada escola. 

Finalment, els menús estrella s’han imprès en gran format i ara es poden veure als centres educatius, juntament amb el Llibre de Coc amb totes les receptes. Per tancar el projecte, els restauradors del bar La Pérgola, el bar La Plaça, el restaurant Can Parera, el restaurant El Jardí i el restaurant El Racó de les Brases, han cuinat els plats dels menús seleccionats i els ha dut a les escoles. 

Els centres educatius que han participat en la iniciativa són: l’Escola ACESCO, l’Escola Municipal Pau Vila, l’Escola Lluís Piquer, l’Escola Pompeu Fabra i l’Escola Vila Parietes. 

Podeu escoltar el podcast de RAP107 de les inauguracions. 

També podeu veure les fotografies a la galeria de Flickr

Les il·lustracions dels menús estrella i totes les receptes de cada escola es poden descarregar al web municipal.

 

 

Arxivat a: Comerç i empresa, Cultura, Educació
Primer receptari per a dracs del món
Primer receptari per a dracs del món - ACESCO
Primer receptari per a dracs del món - Pau Vila
Primer receptari per a dracs del món - Lluís Piquer
Primer receptari per a dracs del món - Pompeu Fabra
Primer receptari per a dracs del món - Vila Parietes