Portada > Actualitat > Notícies > La gent gran de Parets visita l’església de Sant Esteve

La gent gran de Parets visita l’església de Sant Esteve

01/06/2021

L’activitat s’emmarca en les sortides culturals de la programació del segon trimestre d’activitats adreçades a la gent gran

L’església de Sant Esteve de Parets del Vallès ha obert les portes a la gent gran del municipi en una visita guiada a càrrec dels paretans Maria José Torres i Jaume Anfurns. La visita ha sigut aquest matí a les 10 h.

Les persones assistents, seguint les mesures de seguretat i prevenció per la COVID-19, han pogut conèixer en detall la construcció d’aquesta i els diferents tocs de campanes. Una de les característiques de l’església de Sant Esteve és que té tres campanes que daten del 1947 i una que va ser instal·lada el 15 d'octubre del 2017, anomenades Eulàlia, Rosalia, Maria i Teresina; les dues primeres en honor de la dona i la mare del mecenes que va fer la restauració de l'església, l'Antoni Feliu, la tercera en honor de la Verge Maria, i la quarta en honor a la mare d’en Jaume Anfruns, feligrès que la va donar per una promesa. Aquesta darrera és actualment la campana major. Aquestes campanes es tocaven de forma manual fins a la jubilació de l'últim campaner de Can Pau Moragues l'any 1996, data en què es va electrificar el sistema d'accionament automatitzat del toc de campanes.

Aquesta activitat forma part de les sortides culturals emmarcades en la programació del segon trimestres de l’any adreçades a la gent gran del municipi. La visita guiada encetarà aquestes sortides, ja que la programa durant el primer trimestre de l’any, a La Marineta, es va haver d’anul·lar a causa de les mesures de seguretat i prevenció per la COVID-19.

L’església de Sant Esteve va ser reconstruïda després del 1939 en estil neoromànic; fou beneïda el 1946 i consagrada el 1947. Conserva de l'antic edifici l'absis romànic semicircular de finals del segle XI decorat amb un fris d'arcs cecs sota cornisa i lesenes llombardes. Obra de l’arquitecte Francesc Folguera i l’escultor Frederic Marès.

Podeu veure les fotografies de la visita de la gent gran a l’església en el perfil de Flickr de l’Ajuntament de Parets del Vallès.

 

Arxivat a: Gent Gran
Visita de la gent gran a l'església Sant Esteve de Parets (2)
Visita de la gent gran a l'església Sant Esteve de Parets (1)