Portada > Actualitat > Notícies > L'Ajuntament de Parets destinarà els més de 140.000 euros de la tanca del parc del Sot d'en Barriques a la compra d'habitatge

L'Ajuntament de Parets destinarà els més de 140.000 euros de la tanca del parc del Sot d'en Barriques a la compra d'habitatge

23/07/2021

El ple també ha aprovat l'actualització de les bases per als ajuts al pagament de l'IBI per a persones amb dificultats econòmiques

El ple l'Ajuntament de Parets ha aprovat dedicar 143.143,08 euros a la compra d'habitatge. La xifra prové d'una antiga partida que anava dirigida a la construcció d'una tanca perimetral al parc del Sot d'en Barriques. Aquesta partida va quedar sense destí després que la ciutadania decidís mantenir el parc obert en un procés de participació ciutadana. La decisió es va prendre a la sessió plenària celebrada ahir al vespre.

El govern municipal, amb l'objectiu de complir els compromisos adquirits amb els paretans i paretanes, va proposar una modificació de crèdit per destinar aquests diners a una necessitat: la compra d'habitatge públic. L'alcalde, Francesc Juzgado, va recordar que la competència d'habitatge és de la Generalitat, amb tot, l'alcalde va destacar que l'Ajuntament treballa per impulsar altres projectes per mitigar l'emergència de l'habitatge.

El mateix punt de la sessió plenària també incloïa destinar una partida de 3.000 euros del Fons Català de Cooperació a la compra de respiradors.

El punt s’ha aprovat amb els 15 vots a favor del PSC (7), Ara Parets-ERC (4), Sumem Esquerres a Parets (3) i Ciutadans (1) i amb una abstenció de Parets per la República-JxCat.

A la sessió plenària també s’han aprovat les bases reguladores per a la concessió d'ajuts econòmics de caràcter excepcional destinats a la cobertura del pagament de l'Impost de Béns Immobles (IBI). La regidora de Drets Socials, Gemma Garcia, va explicar que les bases s'han actualitzat perquè les persones amb dificultats financeres que no estiguin al corrent de les seves obligacions tributàries amb altres administracions puguin obtenir la condició de beneficiàries: "Aquestes noves bases pretenen pal·liar determinades situacions de necessitat que pateixen persones del municipi, amb el compromís de l'Ajuntament per donar suport a aquestes famílies amb dificultats econòmiques i així poder fer compatible les seves obligacions tributàries en relació amb el pagament de l'IBI".

Les noves bases s’han aprovat amb 12 vots a favor, dels grups PSC (7), Sumem Esquerres a Parets (3), Parets per la República-JxCat (1) i Ciutadans (1), i 4 abstencions del grup d'Ara Parets-ERC (4).

Així mateix, el ple, per unanimitat, ha aprovat l'increment salarial del 0,9% amb efectes 1 de gener de 2021 per als treballadors públics de la Corporació. La regidora d'Hisenda i de Recursos Humans, O'hara Valdivia, va defensar la proposta i va recordar que aquest augment no s'aplicarà a l'actual equip de govern perquè "el govern va adquirir el compromís de reduir-se les retribucions i les assignacions dels càrrecs electes i també de congelar-se les seves retribucions fins al final de la legislatura".

Arxivat a: Ajuntament, Benestar social, Habitatge
Ple municipal