Portada > Actualitat > Notícies > Destacades millores en matèria de seguretat viària a l’avinguda de Catalunya

Destacades millores en matèria de seguretat viària a l’avinguda de Catalunya

28/07/2021

Les actuacions, subvencionades per la Diputació de Barcelona, tindran un cost de 464.403,52 euros i l’Ajuntament n’assumirà 42.005,16 euros

Gràcies al treball conjunt de l'Ajuntament de Parets del Vallès i la Diputació de Barcelona, a partir del pròxim mes d'agost es faran diferents actuacions a l'avinguda de Catalunya per millorar la seguretat en matèria de circulació. El cost de les millores és de 464.403,52 euros (IVA inclòs), dels quals l'Ajuntament assumirà 42.005,16 euros.

La primera de les actuacions de millora previstes és una illa per reordenar la circulació a la cruïlla de la pujada de Lluís Companys amb Avinguda Catalunya. S'habilitarà un semàfor que regularà el pas alternatiu per no tallar en cap moment la circulació el temps que duri l'actuació.

Altres de les millores previstes, ja a partir del mes de setembre, són els passos de vianants remuntables a l'altura de l'avinguda de Catalunya amb el carrer 2 de maig, el de Rius i Taulet i Condestable de Portugal, el de Pere Castells, un altre tot just passat el CAP a l'altura del quiosc de l’ONCE, i un altre tot just abans del Sot d'en Barriques. En aquests casos la circulació sí que es veurà afectada, si bé s'oferiran diferents alternatives en cada cas per garantir la circulació fluida durant les actuacions de millora previstes.

D'altra banda, a la rotonda de Pau Casals amb l’avinguda de Catalunya, a l'altura de la benzinera, es farà una nova illeta i pas per a vianants.

La Diputació de Barcelona és l’administració responsable de la construcció de les obres previstes, que s’executaran sota la supervisió de l’Oficina Tècnica de Mobilitat i Seguretat Viària Local. Les propostes d’actuació consisteixen a implantar mesures de pacificació de la via, per tal d’intentar disminuir l’accidentalitat i millorar les condicions de seguretat i accessibilitat de vehicles i vianants.

Les mesures s’agrupen en 10 actuacions puntuals, de diferent naturalesa, consistents, bàsicament en: la creació de cruïlles elevades, implantació d’un semàfor, construcció d’illetes físiques en punts crítics, implantació de diversos passos de vianants i elements reductors de velocitat.

Per a l'alcalde de Parets del Vallès i regidor de Via Pública, Francesc Juzgado, "es tracta d'una molt bona notícia per a Parets, que millorarà molt la seguretat per als vianants a l'Avinguda Catalunya, una de les vies principals que travessa tot el nostre poble. Seguim treballant de la mà, Ajuntament i Diputació, per a la futura rotonda de Lluís Companys en el seu encreuament amb Avinguda Catalunya, i en altres futures actuacions i millores. Estem estudiant totes les solucions, recorreguts i alternatives perquè hi hagi la mínima afectació per als diferents serveis mentre durin aquestes actuacions. En tot cas i tal com vam dir recentment, volem que les carreteres que travessen Parets esdevinguin carrers urbans on convisquin amb total seguretat conductors i vianants".

Actualment la Diputació de Barcelona és titular de la carretera BV-1604, al terme municipal de Parets del Vallès, que és gestionada a través de la Gerència de Serveis i Infraestructures Viàries i Mobilitat i un dels seus objectius principals consisteix en la millora de la seguretat viària de la xarxa de carreteres locals. La carretera BV-1604 constitueix l’eix vertebrador del nucli urbà de Parets del Vallès, al voltant del qual pengen bona part dels equipaments i dels espais representatius del municipi, i a on es desenvolupen les  principals activitats socials. El tram urbà de la BV-1604 objecte del projecte, ha estat identificat com a Tram de Concentració d’accidents (TCA), en el Pla de Seguretat viària 2013-2017.

En l’actuació esmentada conflueixen harmònicament l’interès específic de l’ens local adherit i el provincial que és el d’assolir vies en condicions de seguretat, accessibilitat i mobilitat en general adequades per als diferents usuaris d’aquest espai (vianants, ciclistes, conductors de vehicles en recorreguts de pas o locals).

Arxivat a: Ajuntament, Via pública
Tram de l'avinguda de Catalunya