La Policia Local organitza diverses xerrades sobre la nova ordenança de mobilitat als instituts de Parets

Dimecres, 27 d'octubre de 2021 a les 00:00
Els agents han informat sobre la normativa de conducció del patinet elèctric i les bicicletes al municipi

La Policia Local de Parets ha visitat els instituts del municipi, l’Insitut La Sínia i l’Institut Torre Malla, fent diverses xerrades sobre la nova ordenança de mobilitat, aprovada recentment, a l’alumnat de tercer i quart d’ESO d’ambdós centres.

L’objectiu de les xerrades és informar sobre la conducció del patinet elèctric i bicicletes segons la nova ordenança de mobilitat a Parets del Vallès. Els agents de la Policia Local han destacat que, en relació els vehicles de mobilitat personal (VMP), l’edat mínima de circulació és de 16 anys, s’ha de circular per la calçada i com a màxim a 25 km/h, només hi pot circular una persona per vehicle i utilitzant el casc, de nit és obligatori dur armilla reflectant i llums del davant i del darrere encesos quan se circuli de nit i està prohibit circular amb auriculars o fent servir el telèfon mòbil.

Durant les visites, la Policia Local també ha posat èmfasi en les infraccions a la normativa que poden comportar sancions lleus, de 100 euros; greus, de 200 euros; o molt greus, de 400 euros. A més, els patinets elèctrics han de circular per la calçada, a excepció que es baixi del vehicle i es camini a peu.

El sargent de la Policia Local de Parets, Jordi Galera, també ha recomanat inscriure el VMP al registre de l’Ajuntament, a la seu electrònica o a través de l’OAC, per prevenir-ne els robatoris o pèrdues i facilitar-ne la localització, i obtenir una pòlissa d’assegurança de responsabilitat civil.

L'ordenança de mobilitat planteja una regulació dels VMP, entre els quals s'inclouen els patinets elèctrics. L'objectiu és millorar la convivència entre vianants i diferents tipus de vehicles a la via pública. La nova normativa promou la mobilitat sostenible i la seguretat de les persones.

Darrera actualització: 06.06.2023 | 09:20