Segons les dades dels diferents cossos de seguretat, Parets és actualment una població molt segura

Divendres, 17 de desembre de 2021 a les 00:00

Així ho va afirmar ahir al vespre la Inspectora en Cap de l'Àrea Bàsica Policial de Mollet dels Mossos d'Esquadra, Elena Martínez, en el transcurs de les Meses de Seguretat i Convivència Ciutadana. Durant la trobada, la policia de Parets també va donar a conèixer l'ampliació dels dispositius de seguretat a tots els grups polítics i a la ciutadania. Amb la recent ampliació de la plantilla, es reforça la policia de proximitat en motocicleta i a peu en els principals eixos comercials de tot el poble. 

L'alcalde de Parets del Vallès, Francesc Juzgado, va presidir la sessió, moderada pel regidor de Seguretat Ciutadana, Francesc de la Torre. 

La presentació de les dades i dels nous dispositius de seguretat van anar a càrrec de l'Inspector en Cap de la Policia Local de Parets del Vallès, Joan Pérez, i de la Inspectora en Cap de l'Àrea Bàsica Policial de Mollet del Vallès dels Mossos d'Esquadra, Elena Martínez. Martínez va estar acompanyada pel sotsinspector David Prats, i Pérez pels sergents Jordi Galera i Miquel Lafuente. A la sessió van participar tots els regidors i regidores de barri de l'equip de govern local, la i els portaveus de les forces polítiques de l'oposició, i representants veïnals i comerciants de tots els barris de Parets del Vallès. 

Una de les dades més significatives és la reducció dels robatoris amb força als domicilis, els quals han disminuït un -64,1% si comparem el període de gener a setembre de 2019 amb el mateix període (gener-setembre) d’aquest any 2021, i representen només el 2,7% de les infraccions penals contra el patrimoni en el període de gener a setembre de 2021. 

L’alcalde de Parets del Vallès, Francesc Juzgado, va valorar molt positivament dades com aquesta i va recordar que “estic convençut que seguirem millorant aquestes bones dades gràcies a la incorporació recent de 2 nous agents i els 2 nous policies que també aprovarem per al proper any”. Juzgado va demanar als veïns i comerciants assistents a la sessió que transmetessin a la ciutadania les dades reals i acutals en matèria de seguretat ja que, “una cosa són les sensacions i una altra la realitat, la qual, tal com ens han dit els cossos de seguretat, són molt positives al nostre municipi”. Juzgado també va voler destacar la gran tasca que fan els membres del cos de Protecció Civil del nostre poble. 

De la seva banda, el regidor de Seguretat Ciudadana, Francesc de la Torre, va felicitar els diferents cossos de seguretat “no només per la feina i els resultats, sinó per la seva coordinació i treball conjunt. En matèria de seguretat hem d’anar totes i tots de la mà, cossos de seguretat, administracions i ciutadania”. 

L’Inspector en Cap de la Policia Local de Parets, Joan Pérez, va posar l’accent en què “amb l’augment de la plantilla hem pogut ampliar nous dispositius i serveis de seguretat com la policia de proximitat, en motocicleta i a peu, per reforçar el patrullatge pels principals eixos comercials de tot el poble. També hi haurà la nova figura del policia de barri per tenir un control més específic sobre les principals problemàtiques que hi pugui haver a tots els racons de Parets”. 

Elena Martínez, Inspectora en Cap de l'Àrea Bàsica Policial de Mollet del Vallès dels Mossos d'Esquadra, va destacar la gran tasca i les “dades espectaculars que actualment té Parets en matèria de seguretat, especialment si les comparem amb altres municipis de la seva àrea”. 

El sergent Miquel Lafuente va explicar que “en aquests moments també estem enllestint el DUPROCIM, Document de Protecció Civil Municipal per donar una desposta adecuada a qualsevol tipus de risc que es pugui produir”. 

I Jordi Galera, sergent, va valorar positivament que “Parets sigui Ciutat 30, una mesura per reduir els accidents i controlar l’ús dels patinets elèctrics. Paral·lelament estem fent nombroses xerrades a les escoles per conscienciar la ciutadania i els joves i donar a conèixer la nova ordenança municipal aprovada fa només uns mesos”.

Altres de les dades que ahir es van donar a conèixer són que la Policia Local de Parets està atenent una mitjana de 84 trucades telefòniques diàries, o que Protecció Civil ja ha treballat més de 10.000 hores en el què portem d’any. 

Pel que fa a les detencions, durant el període de gener a setembre de 2021 hi ha hagut un total de 39, el 67% de les quals han anat a càrrec de la Policia Local de Parets i el 33% restant a càrrec dels Mossos d’Esquadra.

Darrera actualització: 06.06.2023 | 09:20