Prop de 300 persones participen a la Marxa Violeta de Parets

Dimarts, 29 de març de 2022 a les 00:00
L’activitat aconsegueix recaptar més de 700 euros que es destinaran a l’Associació Candela per a la prevenció de la violència de gènere

La Marxa Violeta de Parets del Vallès va celebrar-se el 26 de març amb la participació de prop de 300 persones. L'activitat està organitzada per l'Ajuntament de Parets amb el suport del Club Activitats de Muntanya (CAM) i va aconseguir recaptar 707 euros que es destinaran íntegrament a l'Associació Candela, que es dedica a la prevenció de la violència de gènere. La caminada va culminar amb un vermut musical amb la col·laboració de Centre d'Estudis Musicals María Grever dins el Casal Cal Jardiner amb l'actuació del grup Lullaby.

La inscripció a la marxa era oberta a tothom amb un donatiu mínim d’un euro i els participants van rebre la samarreta de l’activitat. El recorregut va ser de 10 quilòmetres per Gallecs amb la sortida des del Casal Cal Jardiner. A causa de la pluja l’actuació musical va fer-se a l’interior del casal i l’activitat va tenir una bona acollida amb la participació, de nou, de persones de fora el municipi. L’activitat s’emmarca en la desena d’activitats que ha programat l’Ajuntament per celebrar la divuitena edició del Març de Dones, amb l’objectiu de sensibilitzar i prevenir la discriminació per raons de gènere, amb motiu de la celebració del Dia Internacional de les Dones, el 8 de març.

L’alcalde de Parets, Francesc Juzgado, ha agraït la feina feta durant el Març de Dones: “vull felicitar les regidores d'Igualtat i Feminisme i LGTBI-Transversalitats, Laura Lozano i Maria Gorina, respectivament, per aquesta i totes les activitats del Març de Dones. Enguany hem donat un pas més endavant per reivindicar la igualtat i a la dona. I, com no, a totes i tots els que amb la seva participació ens ajuden a visualitzar aquesta lluita comuna”.

La vicealcaldessa, Casandra Garcia, ha destacat la rellevància de la caminada i la seva consolidació: "Iniciatives com aquesta serveixen per visualitzar la lluita per la igualtat i el feminisme on aconseguim ajuntar moltes dones, i evidentment molts homes, del nostre municipi posant el nostre granet de sorra per la normalització de les polítiques que volem tirar endavant. Any rere any continua tenint molt èxit la caminada i és una d'aquelles accions que crec que s'ha consolidat al municipi i la gent de Parets espera amb ganes una marxa molt agraïda que pot fer tothom, des dels més petits fins als més grans".

La regidora d'Igualtat i Feminismes, Laura Lozano, ha posat el focus en el retorn de l'activitat: "Tornem a fer la Marxa Violeta que ens fa molta il·lusió després de la pandèmia que hem viscut i, malgrat la por que teníem per les males previsions meteorològiques, el temps ens ha respectat i l'hem pogut celebrar. Tot el que recaptem es dona a l'Associació Candela, una associació feminista que lluita contra la violència de gènere, i des del consistori agraïm la bona acceptació que ha tornat a tenir la marxa al municipi".

En el mateix sentit, la regidora de LGTBI-Transversal, Maria Gorina, ha agraït la participació de la gent i ha dit que “la Marxa Violeta és una activitat emmarcada en el Març de Dones reivindicant el feminisme i el moviment LGTBI, on des de la regidoria de LGTBI-Transversal també ens sumem per recolzar la marxa del nostre poble. Estem molt contents per la quantitat de gent que s’ha apuntat i que malgrat les previsions del temps s’han animat a venir”.

Les fotos de la Marxa Violeta es poden veure al perfil de Flickr de l’Ajuntament de Parets, igual que el vídeo que ha fet TV Parets de l’activitat.

Darrera actualització: 06.06.2023 | 09:33

Imatges