Portada > Actualitat > Notícies > Parets finalitza la instal·lació de les plaques solars de l’Escola Municipal Pau Vila

Parets finalitza la instal·lació de les plaques solars de l’Escola Municipal Pau Vila

10/05/2022

La instal•lació ja ha entrat en funcionament i projecte un estalvi energètic de 6.000 euros anuals

L’Ajuntament de Parets ha finalitzat el 6 de maig la instal·lació dels 88 panells solars l’Escola Municipal Pau Vila de 380 Wp que generaran una potència nominal de 33 kWp i que projecten un estalvi anual en energia elèctrica de 6.000 euros. El pressupost d’execució de les obres ha estat de 59.358 euros amb iva i s’ha fet en un mes de durada.

La producció anual prevista de les plaques fotovoltaiques que s’han instal·lat a l’escola és de 48.202 kWh i produiran un estalvi d’emissions de CO2 es de 11 tones de CO2 any. La vida útil de la instal·lació és de 25 anys, amb una producció general d’1.103.820 kWh i un estalvi d’emissions de CO2 de 266 tones de CO2.

La regidora de Medi Ambient, Rosa Martí, destaca que el projecte significa “un pas més a la feina que està fent la regidoria de Medi Ambient per lluitar contra el canvi climàtic, utilitzant una font d’energia propera com és la solar. A més, destaquem que l’obra s’ha executat amb un mes i que l’energia que produeix és per ser consumida per la pròpia escola i quan hi hagi excedents serà abonada per la companyia. En aquest sentit, estem molt contents que ja entri en funcionament i estem preparant altres projectes similars per més equipaments municipals”.

La directora de l'Escola Municipal Pau Vila, Pilar Piernau, ha indicat que “l'organització de l'obra ha anat molt bé i, a més, ha estat compatible i adient al ritme diari del centre. En aquest sentit, és d'agrair totes les reunions prèvies, gestions i planificacions fetes, amb la consideració de què som una escola”.

L’energia solar fotovoltaica consisteix en la conversió de la radiació solar en electricitat i genera  avantatges relacionats amb aspectes com la qualitat energètica de l’electricitat produïda, la reducció de l’impacte mediambiental o l’eliminació del soroll en els processos energètics. Es tracta doncs d’un tipus d’energia neta i sostenible que no emet gasos d’efecte hivernacle i que no contribueix al canvi climàtic.

L'electricitat generada servirà per a l'autoconsum de l'escola, mentre que, l'electricitat produïda i no consumida passarà a la xarxa elèctrica. És a dir, quan es produeixi més energia de la que es consumeixi, l'excés de producció tornarà automàticament a la xarxa i quedarà registrat al comptador. Així, cada mes, la companyia elèctrica facturarà el balanç entre l'energia consumida i l'energia subministrada a la xarxa. D'aquesta manera, la factura de l'escola podria quedar a zero i, a més, en el futur, servir per compensar el consum d'altres equipaments municipals, en aquest cas, per proximitat, se'n beneficiaria l'Escola Bressol Municipal El Cirerer.

L'Ajuntament de Parets ja ha finalitzat dues instal·lacions fotovoltaiques amb un any i té previstes l’inici de les de l'equipament cultural de Can Rajoler i les de l’Escola Pompeu Fabra, on les darreres començaran pròximament. Per dur a terme les actuacions, l'Ajuntament compta amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona que s'ocupa de la redacció dels projectes.

Arxivat a: Ajuntament, Educació, Medi ambient
Parets finalitza la instal·lació de les plaques solars de l’Escola Municipal Pau Vila
Parets finalitza la instal·lació de les plaques solars de l’Escola Municipal Pau Vila