Portada > Actualitat > Notícies > Parets del Vallès rep la visita del director de projectes d’ADIF per definir aspectes de la nova estació de tren i Park&Ride

Parets del Vallès rep la visita del director de projectes d’ADIF per definir aspectes de la nova estació de tren i Park&Ride

19/05/2022

La trobada es va fer a les instal·lacions de l’estació per abordar aspectes tècnics del projecte

Parets del Vallès va rebre el passat 18 de maig la visita del director de projectes de la xarxa convencional d’ADIF, Miguel Leor, per preparar l’avantprojecte i projecte de la nova estació de tren i Park&Ride. La trobada es va realitzar a les instal·lacions de l’estació per abordar aspectes tècnics, entre el director de projectes de la xarxa convencional d’ADIF, Miguel Leor, la  regidora d’Urbanisme, Rosa Martí, el regidor Francesc de la Torre i la regidora Gemma Garcia.

La regidora d’Urbanisme, Rosa Martí, ha destacat que “la visita ha servit fonamentalment per comentar aspectes tècnics del projecte com: els accessos, l’aparcament, la mobilitat sostenible, els serveis, les parades de bus, l’encaix del projecte del nou pont de l’avinguda Catalunya amb el pàrking, entre altres. La veritat és que la connexió amb l’equip tècnic d’ADIF que dirigeix Miguel Leor i l’Ajuntament és molt bona i creiem que tot està molt ben encarrilat”.

L’obra preveu ampliar i modernitzar la infraestructura actual i es proposa construir una gran plataforma que cobreixi les andanes, quedi al mateix nivell de l’avinguda de Catalunya i connecti amb l’avinguda d’Espanya. Per accedir a les vies, que quedarien soterrades, s’instal·larien escales i ascensors. La nova superfície, d’uns 3.000 m2, permetria gaudir d’un nou espai públic que serviria per habilitar-hi un aparcament d’intercanvi, més conegut com a Park&Ride que facilita l’aparcament del vehicle privat per agafar el transport públic.

La transformació de l’estació suposarà una inversió de més d’11 milions d’euros, el finançament anirà a càrrec de l’Ajuntament de Parets, que n’assumirà el 20% del cost, i Adif i la Generalitat pagaran el 60% i el 20% de l’obra, respectivament. Al mateix temps, es contempla la possibilitat de finançar l’obra amb fons europeus Next Generation.

Arxivat a: Ajuntament, Societat, Urbanisme
Parets del Vallès rep la visita del director de projectes d’ADIF per definir aspectes de la nova estació de tren i Park&Ride