Portada > Actualitat > Notícies > L’Escola de la Natura de Parets intensifica l’activitat com a centre de recollida d’animals

L’Escola de la Natura de Parets intensifica l’activitat com a centre de recollida d’animals

29/06/2022

El centre rep més exemplars i recorda els protocols durant els mesos de més activitat de rebuda i tractament de fauna salvatge protegida o exòtica com a equipament col·laborador de la Generalitat

L’Escola de la Natura de Parets del Vallès ha augmentat, darrerament, el registre d’entrada pel que fa a la recollida d'animals protegits o exòtics com a centre col·laborador de la Generalitat de Catalunya. La gran majoria són pollets, que a causa de les altes temperatures salten del niu sense haver arribat a la seva fase adulta, i d’animals ferits o famèlics.

Les espècies que més arriben al centre, per part de particulars, són els falciots, els pardals, els eriçons, les serps i les tortugues, entre altres.  L'activitat de recollida d'espècies per part de l'Escola de la Natura es fa durant l'any, però els mesos de més activitat són del juny al setembre degut a les altes temperatures i per tractar-se de l'època de cria.

Els exemplars que hi arriben a l'Escola de la Natura segueixen un protocol de gestió que finalitza en el centre de Recuperació de Fauna Salvatge de Torreferrussa. En aquest sentit, en cas de trobar un animal no se li ha de donar cap aliments, en previsió que sigui incompatible amb el seu estat, i s’ha de contactar com més aviat millor amb els organismes responsables.

Per tant, en cas de trobar un animal salvatge o exòtic, caldrà posar-se en contacte amb l'Escola de la Natura, de dilluns a divendres de 9 a 14.30 h, amb el telèfon 93 562 17 94. I fora d'aquest horari o durant el període de tancament estival de l'escola: amb l’Associació GRENP, en el telèfon 637 292 084 / 627 780 408, amb la Policia Local en el telèfon 93 573 73 00, amb l’Oficina d'Atenció Ciutadana de l'Ajuntament de Parets en el telèfon 93 573 88 88, o amb el cos dels Agents rurals en el telèfon 93 561 70 00. 

Arxivat a: Ajuntament, Medi ambient
Escola de la Natura
Escola de la Natura

Arxius adjunts