Portada > Eleccions al Parlament de Catalunya 14F

Eleccions al Parlament de Catalunya 14F

14F
14F
Franges de vot recomanades
Franges de vot recomanades
Mesures de prevenció COVID-19
Mesures de prevenció COVID-19
Votació
Votació
Accés als locals
Accés als locals
Mesures de seguretat sanitària
Mesures de seguretat sanitària
Sortida del local electoral
Sortida del local electoral

L’Ajuntament de Parets ha desplegat un dispositiu especial perquè el diumenge 14 de febrer es celebrin unes eleccions segures, que protegeixin el dret a vot i la legitimitat democràtica. El govern municipal farà tests d’antígens als membres de les meses i al personal de suport de l’Ajuntament, multiplicarà les mesures de protecció per contenir la transmissió de la pandèmia COVID-19 i augmentarà el nombre de persones que vetllaran per al desenvolupament de la jornada electoral. Per fer aquest desplegament, l’Ajuntament invertirà uns 20.000 euros. Aquesta quantitat se sumarà als prop de 20.000 euros rebuts per part de la Generalitat per coorganitzar els comicis.

Tests d’antígens

L’Ajuntament oferirà tests d’antígens previs al 14F al personal que treballi durant els comicis i proves posteriors a les eleccions tant als membres de les meses com al personal. La Generalitat ha citat als membres de les meses per fer-se un test previ de detecció del coronavirus al CAP o a l’ambulatori.

Reforç de desinfecció i augment de mesures sanitàries

Un equip de neteja s’encarregarà de garantir la higiene i desinfecció dels col·legis electorals i també dels entorns de cada punt de votació. Cada dues hores es desinfectaran els col·legis. També s’ocuparà de la distribució i de la retirada de tots els materials d’higiene i dels equips de protecció individual (EPI). En aquest sentit, s’ha adquirit material de protecció com ara gel hidroalcohòlic, termòmetres, pantalles facials, guants i mascaretes i s’han comprat granotes i bates resistents als fluids. A l’exterior dels col·legis electorals s’instal·laran lavabos mòbils.

Increment del personal de suport

A cada seu electoral hi haurà personal de suport de l’Ajuntament per garantir que es compleixen totes les mesures de salut pública, com el manteniment de la distància entre persones o l’obligació de portar la mascareta en tot moment. La Generalitat ha destinat un responsable sanitari per cada col·legi. Però l’Ajuntament afegirà un segon responsable sanitari als col·legis petits, amb només una entrada, i tres persones més als col·legis que tinguin més d’una entrada.

14.302 paretans i paretanes a les urnes

Segons l’Oficina del Cens Electoral, en aquests comicis hi votaran un total de 14.302 electors i ho faran repartits en 2 districtes, 11 seccions, 5 centres electorals i 26 meses (per a més informació podeu consultar el pdf adjunt).

Locals de votació

L’Oficina del Cens Electoral ha enviat a tots els electors i electores una targeta censal on hi figura la secció en la qual s’està censat i la mesa on correspon votar, amb l’adreça del col·legi electoral.

També es pot fer la consulta:

 • Presencialment, a l’ajuntament o la delegació provincial de l’Oficina del Cens Electoral d’empadronament.
 • A través del servei d’atenció telefònica 901 101 900.
 • A través de la pàgina web de l’INE: ine.es.

En aquest enllaç podeu veure els locals de votació.

En relació als locals de votació, a Parets hi ha les novetats següents:

Deixen de ser locals electorals:

 • Escola Lluís Piquer.
 • Teatre del Casal de Cultura Can Butjosa.

Locals electorals nous:

 • Poliesportiu Municipal Joaquim Rodríguez (acull meses de l’Escola Lluís Piquer).
 • Pista coberta del Casal de Cultura Can Butjosa (acull meses del Teatre del Casal de Cultura Can Butjosa).

Canvis en locals electorals:

 • El Poliesportiu Joaquim Rodríguez acull una mesa més.
 • El Casal Sant Jordi acull una mesa més.
 • L’Escola Municipal Pau Vila Acull una mesa més.

Horaris recomanats per anar a votar

Es recomana anar a votar segons una distribució de franges d’acord amb la situació sanitària personal. El seguiment d’aquestes indicacions no és obligatori, si bé s’apel·la al sentit comú, a la bona voluntat i a la responsabilitat de cadascú per fer-ne seguiment en benefici de la seguretat sanitària general.

La distribució dels votants per franges és la següent:

 • De 9 a 12 h: els col·lectius de risc.
 • De 12 a 19 h: els votants no pertanyents ni als col·lectius de risc ni en quarantena.
 • De 19 a 20 h: els col·lectius de persones en quarantena –contagiats, contactes estrets i sospitosos.

Durant la darrera hora de votació els membres de la mesa utilitzaran equips de protecció individual (EPI) integrals d‘alta seguretat. Se’ls hauran de posar entre les 18.40 i 19 h per torns, quedant sempre dos membres en custòdia de l’urna i per seguir amb el procés electoral.

Les persones contagiades, contactes estrets i sospitosos hauran de dur un certificat de desplaçament per la crisi sanitària per la COVID-19 o document equivalent vigent amb la finalitat única de trencar el confinament obligatori per exercir el seu dret a vot. L’autoritat competent els podrà demanar la seva presentació.

Com votar

Cal que us identifiqueu amb algun dels següents documents:

 • Document Nacional d’Identitat (DNI).
 • Passaport.
 • Permís conduir, on consti la fotografia del titular.

Els documents poden estar caducats però han de ser originals, en cap cas fotocòpies.

Atesa la situació extraordinària motivada per la COVID-19, la persona electora exhibirà als membres de la mesa el document identificatiu, però no el lliurarà. En tot cas, les meses disposaran d'una safata per deixar el document per si calgués acostar-lo als membres de la mesa.

La persona electora no lliurarà als membres de la mesa el sobre de votació; només els el mostrarà, si escau, per tal que puguin comprovar que només n'hi ha un. 

La votació començarà a les 9 h i finalitzarà a les 20 h del dia 14 de febrer tot i que si queda algun elector dins del local o en el seu accés se li permet votar.

Recomanacions abans d’anar a votar

 • Consulteu l'adreça del col·legi i mesa electoral que us correspon.
 • Consulteu la franja horària de vot recomanada segons la vostra condició sanitària i eviteu les hores de més afluència.
 • Porteu el vot i la identificació preparats de casa.

Resultats electorals

Els resultats de les eleccions es publicaran al web municipal però també podreu consultar-los en aquesta pàgina, on podreu filtrar-los per districtes i meses.

Per a més informació sobre les eleccions al Parlament de Catalunya podeu visitar aquest enllaç.