XEF

Parets liderarà la comissió ‘d’Acompanyament a les famílies en la construcció de ciutats educadores’, en el marc de la RECE

19/05/2016

Parets del Vallès i la ciutat d'Avilès lideraran, conjuntament, la comissió ‘d'Acompanyamenta les famílies en la construcció de ciutats educadores’ en el marc de la Red Española de Ciudades Educadoras. La RECE ha valorat la candidatura de Parets per la tasca d'impuls a l'educació amb la participació activa de les famílies i les AMPA en el projecte educatiu global del municipi. Els objectius principals d'aquest grup de treball són, entre d'altres, aconseguir la implicació del nombre més gran de
famílies per tal de seguir millorant els ratis d'èxit escolar i la qualitat del nostre sistema educatiu.

El regidor d'Educació de l'Ajuntament de Parets ha destacat com, amb aquest lideratge, es posa de manifest la feina ben feta i el compromís que l'Ajuntament té amb l'educació, com a eina de futur i de transformació social. També manifestava la importància d'encapçalar aquesta comissió, juntament amb Avilés, com un reconeixement a la tasca desenvolupada des de la Xarxa de Debat Educatiu Amb i per a les Famílies -XEF- , per integrar la unitat familiar en el projecte educatiu del municipi.

Els eixos sobre els quals es treballarà seran principalment reforçar el paper actiu de les famílies dels infants i joves en un model de ciutat concret; la reflexió conjunta en les mesures que impliquin les famílies per assolir l'objectiu comú de millora de l'èxit escolar i una educació de qualitat i l'anàlisi del paper de les Ciutats Educadores en les polítiques relacionades amb Família i educació.

Al voltant d'aquests objectius, posteriorment s'elaborarà un pla de treball conjunt i consensuat, s'establiran instruments de recollida de pràctiques i experiències i s'organitzaran debats per tal d'analitzar les consideracions sobre aquesta àrea.

La xarxa RECE està relacionada amb el paper fonamental de les famílies en la construcció d'una ciutat educadora i, les ciutats que la integren, a més de Parets del Vallès, són Alzira, Barakaldo, Chiclana de la Frontera, Ibiza; Gavá, Mollet del Vallès, Sant Cugat del Vallès, Sant Feliu de Llobregat i l'Hospitalet de Llobregat; Ibi i Xàbia, Lleida, Sevilla, Tarragona, València i Vitoria-Gateiz.

Avilès i Parets del Vallès lideraran aquest projecte fins al 2018. La primera de les reunions de la comissió se celebrarà el pròxim 20 de juny a la ciutat d’Avilès.