Portada > Actualitat > Notícies > L’Ajuntament de Parets del Vallès habilita una aplicació que permet obtenir volants de padró de forma telemàtica

L’Ajuntament de Parets del Vallès habilita una aplicació que permet obtenir volants de padró de forma telemàtica

30/11/2012

L’Ajuntament de Parets del Vallès, a través de l’Oficina Virtual d’Atenció Ciutadana (OVAC) ha habilitat una aplicació que permet obtenir volants de padró de forma telemàtica mitjançant l’ús del certificat digital.

El certificat digital és un identificador digital que garanteix la integritat i la confidencialitat de les transaccions electròniques, garantint la identitat dels ciutadans i els permet relacionar-se amb les administracions públiques d’una manera segura. Hi ha diferents certificats digitals, com per exemple el DNI-e o l’idCAT. Aquest últim es pot demanar a l’OAC ja que està constituïda com a entitat de registre col·laboradora de l’Agència Catalana de Certificació, amb la finalitat de donar suport a CATCert en les tasques relacionades amb l’emissió de certificats idCAT.

Cada any l’OAC emet de forma presencial al voltant de 8.000 volants de padró. A partir d’ara els ciutadans que disposin d’un certificat digital, a través de la carpeta ciutadana,  poden accedir als anomenats “volants al vol”, de manera que s’estalviaran pèrdues de temps i desplaçaments innecessaris.

Es tracta d’un nou pas dins del projecte de modernització e-p@rets, que té com a objectiu principal aconseguir una transformació progressiva, integral i permanent de Ajuntament, per generar serveis públics de qualitat propers al ciutadà. En aquest sentit, s’ha portat a terme accions com el catàleg de tràmit i l’Oficina Virtual d’Atenció al Ciutadà (OVAC), que permeten al ciutadà iniciar i en alguns casos tramitar un total d’aproximadament 140 procediments administratius mitjançant la utilització del certificat digital.

Arxivat a: Noves tecnologies
Ovac