Portada > Actualitat > Notícies > El web parets.cat destaca per un elevat grau de transparència, segons un estudi elaborat per l’UAB

El web parets.cat destaca per un elevat grau de transparència, segons un estudi elaborat per l’UAB

14/03/2013

El web de l’Ajuntament de Parets del Vallès, www.parets.cat, és un dels portals municipals que destaquen pel grau de transparència segons el Mapa de les Bones Pràctiques de la Comunicació Pública Local de Catalunya, publicat aquesta setmana, i basat en un estudi elaborat per l’UAB que ha avaluat els 947 ajuntaments de Catalunya.

L’estudi, elaborat pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), s’ha centrat en 41 indicadors. L’avaluació del web parets.cat determina un 66% d’indicadors positius en transparència, un percentatge que supera notablement el resultat del conjunt d’administracions locals de Catalunya, ja que només 57 superen el 50%.

De les dades també es desprèn que Parets és un dels 47 municipis avaluats (5%) que publica el Pla d’Actuació Municipal (PAM), davant del 95% que no ho fan.

Pel que fa a dades específiques cal destacar que Parets compleix el 100% d’indicadors en referència a les eines que ofereix el web per a la participació ciutadana en el control democràtic. En aquest apartat s’han valorat, entre d’altres, la informació històrica sobre el municipi, l’agenda d’activitats, el directori d’entitats, l’accés a les xarxes socials o les facilitats que es donen per presentar incidències, queixes o suggeriments.

La valoració també destaca altres dades que el web posa a l’abast de la ciutadania com ara la informació bàsica sobre tots els representants polítics que configuren el consistori, les competències dels òrgans de govern, la publicació de les Ordenances i el Pressupost municipals, les actas del Plens i es dóna compte de les contractacions i les concessions signades per la Corporació amb empreses, entitats o persones particulars.

Segons l’estudi, a la comarca del Vallès Oriental, els webs amb major percentatge de grau de transparència són Mollet, Parets del Vallès i Granollers.

Arxivat a: Noves tecnologies
web