Portada > Actualitat > Notícies > L’Escola Nostra Senyora de Montserrat, escollida al projecte EFEC

L’Escola Nostra Senyora de Montserrat, escollida al projecte EFEC

08/04/2013

L’Escola Nostra Senyora de Montserrat de Parets del Vallès ha estat un dels 115 centres d’estudis de tot el territori català escollits en el projecte pilot d’Educació Financera a les Escoles de Catalunya, EFEC.

Els departaments d’Ensenyament i Economia de Generalitat de Catalunya, l’Institut d’Estudis Financers (IEF) i tres entitats financeres, BBVA Unnim, La Caixa i Banc Sabadell han signat un conveni de col·laboració per posar en marxa un partenariat públic-privat, EFEC, que permeti executar el nou pla d’Educació Financera a les Escoles de Catalunya, capdavanter a l’estat espanyol.

L’objectiu del programa EFEC, seguint les recomanacions i directrius marcades per la Comissió Europea, és ajudar els estudiants catalans a prendre consciència de l’ús dels diners i comprendre l’operativa financera bàsica.

La formació en Educació Financera en adolescents s’emmarca en les recomanacions d’organismes internacionals com l’OCDE o la Unió Europea, per tal de dotar a la ciutadania de millors competències en la gestió del  estalvis, despeses, inversions i decisions financeres en general, i per obtenir progressivament menors nivells d’incidències, augment de l’estalvi, evitar l’exclusió financera o el sobreendeutament.

Durant el curs escolar 2012-2013, el projecte EFEC arribarà a 115 escoles de les diverses demarcacions del territori català que s’han inscrit voluntàriament. Rebran els tallers d’educació financera uns 7.400 alumnes de 4rt d’ESO i es materialitzarà en 1.450 tallers, en les cinc modalitats previstes, impartits per una xarxa de voluntaris formada per uns 250 professionals en actiu o jubilats del sector financer.

Arxivat a: Educació
Escola NS Montserrat