Portada > Actualitat > Notícies > El 27è Festival de la Poesia de Parets ret homenatge a Joan Vinyoli

El 27è Festival de la Poesia de Parets ret homenatge a Joan Vinyoli

23/10/2014

La 27a edició del Festival de la Poesia de Parets, que organitza el Niu d’Art Poètic, tindrà lloc dissabte 25 d’octubre, a les 18 h, al Teatre Can Rajoler.

Enguany, el certamen literari farà un homenatge a la figura del poeta català Joan Vinyoli (Barcelona 1914-1984) creador d'un estil poètic, de to indagatori, marcat per una personalitat vitalista i anhelant al llarg de la seva trajectòria.

En poesia inèdita, el jurat ja ha escollit els tres poemes que es recitaran durant el festival: ‘Hores baixes’, de Maria Teresa Reyner, de Tordera; ‘Com un quadre holandès’, de Joan Carles González, de Mataró, i ‘L’estenedor’, de Raimond Aguiló, de Reus.

Pel que fa al premi de rapsodes, s’han seleccionat 11 participants de diferents indrets de Catalunya. Es tracta de Maria Presentación Samaniego de Barcelona, Manuel Sánchez-Villanueva de Vilassar de Mar, Núria Trias de Montcada i Reixach, Pilar Guasch de Mollet del Vallès, Júlia Garcia de Lliçà de Vall, Maria Pujol de Parets del Vallès, Mercè Bastida de Mollet del Vallès, Anna Maria Morera de Belianes, Sílvia Rovira de Bigues i Riells, Josep Criballès d'Orís i Baltasar Fonts de Barcelona.

L’organització entregarà 6 premis en metàl·lic: 3 de poesia inèdita, de 600, 300 i 200 euros per als tres primers classificats i els mateixos imports per als tres primers en la categoria de rapsodes.

Com a fi de festa hi haurà l'actuació de la Coral d'adults de l'Escola Municipal de Música de Parets.

Arxivat a: Cultura
Festival de la poesia 2013