Portada > Actualitat > Notícies > Comencen les obres d'adequació de l'espai de Can Jornet que acollirà els horts socials

Comencen les obres d'adequació de l'espai de Can Jornet que acollirà els horts socials

22/05/2015

Aquesta setmana han començat les obres d’adequació de l’espai situat a Can Jornet que acollirà els horts socials a Parets. Aquest programa s’impulsa amb l’objectiu d’ajudar les persones jubilades i/o aturades del municipi en la seva economia domèstica, amb la creació d’un espai verd per al cultiu de verdures i hortalisses de consum propi.

Els horts estaran situats entorn de Can Jornet, a l’espai rural de Gallecs. En aquesta zona s’habilitaran 30 parcel·les: 28 d’ús particular, amb una superfície d’uns 50m2 cadascuna, i 2 de 120m2, que seran gestionades per entitats o associacions. En aquest darrer cas, l’hort s’haurà de destinar a atendre objectius pedagògics, terapèutics o socials de l’entitat.

L’espai estarà delimitat i comptarà amb un pou per a l’extracció d’aigües subterrànies, un dipòsit per a l’acumulació d’aigua, un sistema de reg per degoteig amb torns per a cada usuari, casetes individuals per al tancament d’eines i una zona de serveis comuns.

Per a l’atorgament de les llicències d’explotació es tindran en compte criteris de tipus social i econòmic. El preu establert serà de 10 euros al mes, tot i que els primers sis mesos seran gratuïts.

Aquestes hortes, a més conservar i millorar la biodiversitat i el paisatge, estan pensades per promoure la inclusió social i l’autoconsum entre els usuaris.

Arxivat a: Urbanisme i Habitatge
Horts