Portada > Actualitat > Notícies > L’Ajuntament de Parets del Vallès opta al premi de millor projecte de Transformació Digital del CNIS 2016

L’Ajuntament de Parets del Vallès opta al premi de millor projecte de Transformació Digital del CNIS 2016

23/02/2016

L’Ajuntament de Parets del Vallès ha estat seleccionat finalista per optar al ‘Premio de mejor proyecto de Transformación Digital’ en l’edició d’enguany dels premis del VI Congreso Nacional de Innovación y Servicios Públicos (CNIS). En aquesta sisena convocatòria s’han presentat més de 80 candidatures per a les diferents categories. El lliurament de premis tindrà lloc el pròxim 3 de març a Madrid, a l’Auditori de la Seu de la Fábrica Nacional de Moneda y Timbre.

L’Ajuntament de Parets del Vallès ha presentat candidatura amb el projecte Transformació digital en ajuntaments de menys de 20.000 habitants, centrat en la gestió del canvi. El projecte, inclòs dins el Pla de Modernització de l’Ajuntament de Parets (e-p@rets), es basa en la competència professional dels treballadors públics en el desenvolupament d’un projecte de digitalització de l’administració local.

Els finalistes en la categoria Transformación Digital són:

  • Ajuntament de Parets del Vallès: Transformació digital en Ajuntaments de menys de 20.000 habitants
  • Defensor del Pueblo: La transformació digital en el Defensor del Pueblo
  • Gobierno Vasco: TRAMITAGUNE, herramienta para el buen gobierno.

Els inicis de la Transformació Digital al consistori de Parets es remunten a l’any 2009 si bé l’assoliment dels objectius culmina l’any 2015, fruit de la posada en marxa d’un nou sistema de gestió d’expedients i seu electrònica. En un breu espai de temps, la implantació del nou sistema ha permès la reducció dels terminis d’implantació de les noves eines, la implicació de tot el personal de l’Ajuntament en l’ús de les aplicacions des de l’inici, la digitalització de tots els processos i la consegüent eliminació de l’expedient en paper i, entre d’altres, la formalització de l’ús de la signatura electrònica en tots els nivells de gestió i decisió.

Segons ha comunicat el CNIS, en aquesta VI edició dels premis s’han presentat més de 80 projectes d’un alt nivell de competència i qualitat que reflecteixen el compromís dels responsables públics per avançar en la transformació de les institucions, innovant i adaptant els serveis públics a les noves necessitats i tecnologies.

Arxivat a: Noves tecnologies
Premis CNIS 2016