Portada > Actualitat > Notícies > “Qüestió de respecte. Parets c@sa de tots”, nova campanya de civisme a Parets del Vallès

“Qüestió de respecte. Parets c@sa de tots”, nova campanya de civisme a Parets del Vallès

24/10/2016

“Qüestió de respecte. Parets c@sa de tots” és el lema de la nova campanya de civisme que, a partir d’avui dilluns 24 d’octubre, engega l’Ajuntament de Parets en diversos àmbits: tinença responsable d’animals de companyia, bon estat de la via pública, recollida selectiva de residus, restes de poda i mobles, grafits i educació viària. La primera de les accions posa èmfasi, sobretot, en la recollida dels excrements a la via pública i en evitar l’abandonament dels animals.

Sota el nom “Ningú no és igual. El meu ADN m’identifica” s’inicia un registre censal dels gossos, que incorpora com a novetat, la obligatorietat de fer una prova d’ADN i la seva identificació amb un placa amb codi QR que permetrà la seva identificació i actualització de la normativa d’ús dels espais públics i control de les defecacions dels gossos. Alhora, és un avantatge per a la localització de l’animal en cas de pèrdua i també per evitar l’abandonament o maltractament. En aquesta part de la campanya hi col·labora especialment l’Associació Protectora d’Animals de Parets - Peluts.

Durant el període de campanya, del 24 d’octubre al 31 de desembre, aquesta analítica és gratuïta. Únicament cal presentar la instància a l’Ajuntament, telemàticament o bé sol·licitar-la a l’OAC, emplenar-la i registrar-la, de manera que es deixa constància de la data en la qual s’ha lliurat, dins el període de campanya.

L’extracció de la mostra de sang serà gratuïta si es fa a qualsevol dels quatre centres veterinaris de Parets adherits a la campanya (Veterinaris Eixample, Clínica Veterinària l’Alca, Veterinaris Parets i Bastet Clínica Veterinària). Si es fa l’extracció en un altre veterinari,el sol·licitant assumirà el cost de l’analítica i del transport de les mostres a l’empresa que fa la identificació genètica.

Arxivat a: Ajuntament, Medi ambient, Via pública
Gossos img