Portada > Actualitat > Notícies > Es constitueixen els nous Consell d’Infants i el Consell de Joves de Parets per al curs 2017-2018

Es constitueixen els nous Consell d’Infants i el Consell de Joves de Parets per al curs 2017-2018

11/10/2017

El dijous, 19 d’octubre, a les 10 h, la Sala Cooperativa acollirà l'acte institucional de constitució del Consell d'Infants i del Consell de Joves de Parets del Vallès per al curs escolar 2017-2018.

Prèviament a l’inici de l’acte, els consellers i conselleres del Consell d’Infants que enguany repeteixen en el càrrec, donaran la benvinguda als nens i nenes que s’incorporen al consell, faran l’acollida als nouvinguts i els explicaran el funcionament dels plenaris i el protocol dels actes.

Un cop iniciat l’acte oficial, l'alcalde de Parets, Sergi Mingote, farà el lliurament dels carnets de conseller/a a cada un dels membres d'aquests òrgans de participació i els transmetrà el seu encàrrec de treball per aquest curs.

Enguany, el Consell d'Infants de Parets del Vallès està integrat per 20 consellers i conselleres, escollits pels alumnes dels cursos de 5è i 6è de primària de les escoles de primària del municipi. Pel que fa al Consell de Joves, estarà format per 30 adolescents del municipi escollits entre els alumnes de 1r, 2n, 3r i 4t d’ESO.

La funció principal d’ambdós consells és aportar als responsables polítics la seva visió sobre la ciutat i la realitat que els envolta, perquè la seva opinió es tingui en compte a l’hora de prendre decisions que els afecten com a ciutadans i ciutadanes.

Amb aquests òrgans es pretén fomentar la implicació de les escoles en els projectes que s’endeguin des dels consells, s’impulsa el treball en aspectes com la relació escola-ciutat, les normes i el funcionament de la democràcia, l’educació en valors o l’adquisició de competències i habilitats socials. 

Arxivat a: Ajuntament, Educació, Joventut
Consell infants i joves