Portada > Actualitat > Notícies > Parets rep el ‘Reconeixement Ciutat amiga de la infància’ d’Unicef

Parets rep el ‘Reconeixement Ciutat amiga de la infància’ d’Unicef

20/11/2018

La Secretaria Permanent del Programa Ciutats Amigues de la Infància (CAI), representada per membres pertanyents a Unicef Comitè Espanyol; al Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social; a la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) i a l'Institut Universitari de Necessitats de Drets de la Infància i l'Adolescència (IUNDIA) va acordar, durant la reunió celebrada el passat 25 d'octubre, guardonar a l'Ajuntament de Parets del Vallès amb el Reconeixement Ciutat Amiga de la Infància, en el marc de la VIII Convocatòria de Reconeixements 2018-2022. El guardó es lliurarà el dimarts 27 de novembre, a les 11 h, al Palacio de Exposiciones y Congresos d’Oviedo.

Aquesta distinció reconeix la tasca de l'Ajuntament de Parets per liderar el procés continu d'implementació de polítiques i mesures que milloren el benestar de la infància i adolescència en el municipi.

En el seu manifest, Unicef posa en relleu que els Ajuntaments, com la institució pública més propera al ciutadà, són un element clau per al desenvolupament i compliment de la Convenció sobre els Drets de l’Infant, així com per a la promoció d'una ciutadania democràtica amb i per la infància.

En el marc de les activitats, i com a part de la celebració del Dia Mundial dels drets dels infants, que se celebra el 20 de novembre, el regidor d’Educació, Miquel Pérez, i la regidora d’Atenció Ciutadana i Participació, Paola Gratacós, visitaran les biblioteques, equipaments municipals i els centres educatius, per lliurar exemplars del llibre dels Drets dels Infants. Durant el dia també està previst que s’expliquin contes i històries als nens i nenes relacionades amb aquest tema.

Altres accions previstes són la instal·lació de plafons als equipaments municipals on es podran veure imatges i textos amb la Declaració dels drets dels infants, i participar en un concurs per aconseguir llibres. El sorteig es farà el dissabte 24 de novembre durant el programa radiofònic Rap107.edu.

Arxivat a: Educació
Ciutats amigues de la infància UNICEF