Portada > Actualitat > Notícies > Alumnes de l’Escola Nostra Senyora de Montserrat participen de nou en el programa CuEmE

Alumnes de l’Escola Nostra Senyora de Montserrat participen de nou en el programa CuEmE

25/01/2019

Una delegació dels alumnes de l’escola Nostra Senyora de Montserrat, dels cursos de 5è A i 5è B, visitaran la sala de plens de l’Ajuntament el pròxim dimarts 29 de gener, a les 11.30 h, per rebre de mans de l’alcalde de Parets el NIF de la seva nova cooperativa.

L’acte s’emmarca en el programa Cultura Emprenedora a l'Escola (CuEmE) que vincula els ajuntaments i les escoles per fomentar la cultura emprenedora en el cicle superior d’educació primària, desenvolupant els valors, els hàbits i les capacitats de l’emprenedoria.

CuEmE és un programa educatiu que vol fomentar l’esperit emprenedor i les competències bàsiques definides en el currículum d’educació primària. Durant el curs escolar, els participants crearan i gestionaran una cooperativa amb el suport dels professors i tutors, de l’Ajuntament de Parets i d’altres agents socials de la localitat com empreses i establiments comercials.

Durant el procés, els alumnes han de crear una cooperativa, triar la forma jurídica que considerin més adequada, decidir l’aportació de capital que realitzarà cadascun d’ells, elaborar els estatuts que regiran la societat; posar-li nom; crear el logo de la seva empresa; tramitar el NIF de la societat; decidir quin producte volen produir; assignar els equips i tasques a desenvolupar per cada alumne en la cooperativa (direcció, comercials, disseny, producció, comunicació, recursos humans, compres, etc).

Finalment, els nens i nenes posaran a la venda els productes al mercat, i els beneficis de l'activitat aniran íntegrament destinats a una associació benèfica que triaran entre tots de forma consensuada.

Arxivat a: Educació
Projecte CUEME