Portada > Actualitat > Notícies > La directora de cinema Neus Ballús roda a Parets

La directora de cinema Neus Ballús roda a Parets

08/07/2019

Aquest cap de setmana, la directora, guionista i productora molletana Neus Ballús, ha rodat diferents escenes del seu nou llargmetratge “Seis días corrientes” al polígon Industrial Llevant, de Parets.

Durant el rodatge, Neus Ballús va rebre la visita institucional per part de l’alcalde de Parets, Jordi Seguer, la primera Tinent d’alcalde, Casandra Garcia, i la regidora de Relacions Institucionals, Montserrat Folguera. Fins allà, també es va desplaçar l’equip del Servei de Comunicació de l’Ajuntament.

La nova pel·lícula parla de la història de tres lampistes que comparteixen sis dies en la seva professió: el Pep, el Moha i el Valero. Aquest és el teló de fons per parlar de prejudicis i del que passa quan ens enfrontem a treballar o bé a relacionar-nos amb gent que és diferent de nosaltres. Els actors escollits per la directora, tots ells amateurs, fan de lampistes i ho són a la vida real.

Ballús ha escollit Parets i el seu entorn perquè, segons les seves paraules, “és un territori tant físic com humà que està molt poc explorat en el cinema, i a l'haver nascut a prop d'aquí, sento la responsabilitat de situar-ne algunes històries i parlar del que passa en un entorn no pròpiament urbà”.

Ballús ha guanyat, entre d’altres, el Premi María a la millor pel·lícula al Festival de Cinema de Cali (Colòmbia) per La plaga (2013); Premi Òpera Prima del Col·legi de Directors i Directores de Cinema de Catalunya per La plaga (2014);  Premi Gaudí a la millor pel·lícula, millor direcció, millor guió (amb Pau Subirós), i millor muntatge (amb Domi Parra) per La plaga (2014). També va ser nominada, l’any 2014, com a millor directora novell als Premis Goya per la mateixa pel·lícula. 

Arxivat a: Cultura
Rodatge Neus Ballús 5/7/19