Portada > Actualitat > Notícies > Noves mesures per evitar l’incivisme durant la Festa Major d’Estiu

Noves mesures per evitar l’incivisme durant la Festa Major d’Estiu

09/07/2019

En resposta a les diferents reivindicacions del veïnat de l'entorn del Barri Antic i el parc la Linera, l'alcalde de Parets, Jordi Seguer, la regidora de Cultura, Kènia Domènech, la regidora d'Urbanisme, Rosa Martí, i la regidora Coordinadora de Barris, Neus Jordà, han mantingut recentment una reunió amb les persones afectades, per tal de recollir les seves inquietuds i demandes, amb la intenció de fer compatibles les activitats de la Festa Major i les demandes dels joves, amb el descans veïnal i reduir l'impacte de l'incivisme i els conflictes provocats per l'afluència massiva de visitants.

Neus Jordà ha explicat, en declaracions a RAP107, que "els veïns i veïnes del Barri Antic assumeixen que pugui haver-hi alguns problemes puntuals, però el fet que els carrers estiguin tan bruts, o que hi hagi persones que facin les seves necessitats a les portes de les cases o els crits i sorolls de matinada, és el que més els preocupa i el que intentarem controlar majoritàriament"

Per aquest motiu, enguany es començaran a prendre algunes mesures i s’introduiran canvis en el model de la Festa Major d'Estiu, com ara el tancament de l'accés només per al veïnat entorn del carrer Raval i la Linera (des de Sant Valerià a Sant Antoni Maria Claret) i el tancament del carrer Vapor i parc del Tren. També hi haurà dos agents de la Policia Local amb motocicletes que patrullaran la zona permanentment durant les hores més conflictives.

La regidora, també ha comentat algunes de les mesures que s’implantaran de manera immediata "entre d'altres, hem duplicat el servei de neteja abans i durant la Festa Major es farà una neteja exhaustiva dels carrers al matí perque tothom se'ls trobi nets. No obstant això, no depèn exclusivament del consistori i demanem la col·laboració ciutadana per tal que tots i totes puguem gaudir de la festa amb civisme”.

A més, per cobrir al màxim les necessitats i evitar actes incívics i les miccions a l'espai públic, s'instal·laran dos nous WC mòbils a la plaça d'Ildefons Cerdà i hi haurà servei permanent de neteja durant l'horari d'activitat al parc.

Enguany es continuarà amb la reducció dels horaris dels concerts al parc la Linera, que seran exclusivament de música en directe, i les discoteques es traslladen al Casal de Joves Cal Jardiner durant els dies previs a la festa. També hi haurà un educador de carrer durant els concerts al parc.

Arxivat a: Cultura, Esdeveniments, Joventut, Seguretat, Societat, Successos
Festa Major Estiu img