Portada > Actualitat > Notícies > La Festa Major d’Estiu de Parets celebra els 40 anys de la Comissió de Festes i els 85 anys del Club Futbol Parets

La Festa Major d’Estiu de Parets celebra els 40 anys de la Comissió de Festes i els 85 anys del Club Futbol Parets

15/07/2019

Un any més, la festa més gran de l'estiu paretà, que aquest any se celebra del 26 al 29 de juliol, està a punt de començar. Tal com s’ha anunciat a la roda de premsa que ha tingut lloc avui a la sala de plens de l’Ajuntament, tot i que la major part dels actes de la Festa Major d'aquest 2019 van ser tancats per l'anterior equip de govern, en aquesta edició s'han posat en marxa algunes iniciatives impulsades per l'actual consistori.

Així, el govern plural continua la seva aposta pel respecte, la tolerància, el civisme, i per la reducció de l'impacte ambiental, i per això s'han repartit entre els bars del voltant de la plaça de la Vila gots reutilitzables que es podran adquirir al preu d'1 euro.

També s'instal·laran, al parc la Linera, dues fonts portàtils d'aigua que funcionaran de manera gratuïta per ajudar a la hidratació, i per intentar reduir el consum d'alcohol o de begudes menys saludables.

Enguany, la Festa Major d'Estiu celebra diferents efemèrides: els 40 anys de la Comissió de Festes, els 20 anys de la Nit de Teatre al carrer o els 85 anys del Club Futbol Parets, que en aquesta ocasió seran els encarregats del pregó. El marxandatge d'aquest any també recupera el tradicional barret de palla de la Comissió de Festes, que es pot comprar a l'estand de la Comissió durant les activitats de l'Eixamplem la Festa!

Altres novetats seran la recuperació del tradicional esmorzar a Can Serra amb mongeta paretana i botifarra, en comptes de l'entrepà, el Jazz vermut solidari que recaptarà fons per a l'Associació Parets contra el Càncer, o la substitució del Talent Parets, suspès per manaca de participants, per l'actuació del grup La il·lusió no té edat i el show del mític humorista Jordi LP.

Festes segures, netes, respectuoses i lliures d'agressions

Seguin la línia de l'any passat, impulsada pel Consell de Joves de Parets, en aquesta edició es tornaran a exhibir pels espais de la festa, els mems de conscienciació advocant pel respecte, la convivència ciutadana i el civisme.

També es reforçarà el punt lila LGTBI+, un servei de sensibilització, prevenció i atenció en casos d’agressions sexistes o sexuals, amb la presència de professionals especialitzats, de l'educador de carrer i es posarà a disposició del públic un número de telèfon mòbil que recollirà les trucades de denúncia

Per tal d'intentar pal·liar els efectes negatius de la festa, s'ampliarà el servei de neteja i es duplica el servei de bus que, a demanada de les dones, podrà aturar-se entre parades, prèvia petició al responsable.

Com ja és habitual, la Festa Major comptarà amb multitud d'activitats participatives per a totes les edats que es duran a terme a la plaça de la Vila i l'entorn del parc la Linera. Els concerts, l'esport, el teatre, les exhibicions, els correfocs, el cinema, el ball de gegants, la festa de l'escuma o els castells, entre d'altres, tornaran a formar part dels actes d'enguany.

El programa complet es pot trobar a la web parets.cat.

Arxivat a: Cultura
RP Presentació FME 2019

Arxius adjunts