Portada > Actualitat > Notícies > Capturats 221 exemplars de fauna exòtica durant el 2019 al llac de l'avinguda Francesc Macià

Capturats 221 exemplars de fauna exòtica durant el 2019 al llac de l'avinguda Francesc Macià

19/07/2019

A petició de l'Ajuntament de Parets del Vallès, el Grup de Recerca de l'Escola de la Natura ha dut a terme la captura de diferents espècies de fauna exòtica i domèstica de la bassa de l'avinguda Francesc Macià. La darrera acció de captura, s’ha fet durant els treballs de neteja i manteniment del llac demandats per la ciutadania.

Durant els treballs han estat retirades 23 tortugues originàries de nord i sud Amèrica, 2 tortugues d'origen asiàtic, 152 peixos originaris de nord Amèrica, 35 peixos d'origen asiàtic, 8 ànecs domèstics i 1 oca domèstica.

Aquesta actuació s'emmarca en el projecte ‘Parets lliure d'espècies invasores’, que té l’objectiu d’alliberar les bases i llacs del municipi d'aquestes espècies per tal d’afavorir que la fauna autòctona ocupi aquests espais i s'estableixi un equilibri natural.

Els animals retirats han estat traslladats al Centre de Recuperació de Fauna Salvatge de Torreferrussa. Els catalogats com a exòtics no invasors romandran a les instal·lacions de l'escola de la Natura de Parets, i els ànecs domèstics han estat traslladats a una granja escola del Lluçanès. Les espècies autòctones es retornaran al llac.

Després de 3 anys de control de les espècies invasores, s'ha pogut constatar la recuperació de la fauna autòctona, com ara libèl·lules, nedadors d'esquena, cavallets del diable o granotes verdes, que són predadors naturals de les larves de mosquit i reguladores de les poblacions d'invertebrats. L’existència d’aquests animals s'havia vist afectada per les espècies exòtiques que són els seu depredadors. 

Amb aquesta  gestió s’aconsegueix que els espais naturals i semi naturals de Parets siguin un punt on la fauna autòctona trobi un lloc adequat per realitzar les seves funcions biològiques.

Des de l’Escola de la Natura i el GRENP, recorden que es pot col·laborar en el bon estat de les basses i llacs del municipi i no abandonar cap animal. En el cas que algú tingui alguna d’aquestes espècies, es pot portar a l’equipament de l’Escola de la Natura, a on es faran càrrec.  

Arxivat a: Medi ambient
Pseudemys concinna de NA