Portada > Actualitat > Notícies > El botulisme, causant de la mort d’una dotzena d’ànecs

El botulisme, causant de la mort d’una dotzena d’ànecs

26/09/2019

El passat mes agost van aparèixer, al llac de l’av. de Francesc Macià, prop d’una dotzena d’ànecs morts per causes que en aquells moments es desconeixien. Immediatament, personal de l’Escola de la Natura i del GRENP van recollir les aus i les van traslladar al centre de recuperació de Torreferrussa, per tal de fer-los les proves i determinar les causes de les morts.

Finalment, i després de diferents anàlisis, els resultats afirmen que es tracta d’un brot de botulisme aviari, que no suposa cap perill ni per als mamífers ni per als humans.

El botulisme aviari és una malaltia causada pel bacteri Clostridium botulinum, que afecta les aus i és recurrent, sobretot en èpoques d’altes temperatures.

Continuen les morts de tórtores al territori

Pel que fa a les tórtores mortes que darrerament s’han trobat a Parets i arreu del territori, els informes i les proves realitzades indiquen que es tracta d’un brot del virus de Newcastle, que afecta aquesta espècie i que és molt contagiós entre les aus però que no és perillós per als humans.

El virus es pot transmetre a altres ocells i, en cas de contacte directe amb els humans, pot provocar símptomes semblants a una grip lleu o una conjuntivitis. Els resultats de les proves han estat confirmats per la Direcció General de Polítiques Ambientals i Medi Natural de la Generalitat.

Des de la regidoria de Medi Ambient es recomana, en el cas de trobar un animal mort, de l’espècie que sigui, no tocar-lo i posar-se en contacte amb els agents rurals al telèfon 93 561 70 00 o bé trucar a la Policia Local.

Arxivat a: Medi ambient
Entrada a Parets del Vallès-Avinguda de Francesc Macià