Portada > Actualitat > Notícies > Parets rescindeix l'acord amb Inkemia per unanimitat

Parets rescindeix l'acord amb Inkemia per unanimitat

27/09/2019

El març del 2018 l'anterior govern socialista de Parets va formalitzar un contracte de concessió amb Inkemia perquè aquest grup ubiqués una acceleradora d'empreses de ciències de la vida a la zona IVECO. El projecte preveia que Parets es convertís en vila universitària, ja que l'espai IUCT d'Inkemia oferiria màsters i postgraus en biotecnologia. El conveni recollia que l'Ajuntament cedia l'espai i la gestió de la segona planta de l'edifici municipal del sector IVECO, d'uns 700 metres quadrats, a cost zero durant els primers anys.

L'acceleradora ja va ser anunciada l'any 2015, tot i que mai no es va arribar a construir. L'any 2018 es va comunicar que el mes d'octubre es començaria la formació universitària a Parets, tot i que l'acceleradora d'empreses tampoc no es va posar en marxa.
El dia 1 d'abril del 2019 Inkemia va presentar un escrit a l'Ajuntament de Parets en el qual sol·licitava una pròrroga de temps per engegar el projecte tot i tenir el conveni signat. En l'escrit van al·legar raons financeres. En aquest punt, el Govern Plural va estudiar els antecedents i, comprovant que el conveni no s'estava complint, va decidir encarregar un informe jurídic a la secretaria municipal per determinar la decisió més encertada sobre la relació del consistori amb Inkemia.

L'informe jurídic considera que Inkemia no ha complert amb el termini de presentació del projecte executiu d'obres d'adequació de l'espai i, a més, es fa constar que l'empresa havia d'iniciar les obres d'execució del projecte en el termini de sis mesos a comptar des de l'aprovació del projecte i que, com que no hi havia projecte, tampoc no han iniciat les obres.
Els incompliments per part d'Inkemia fan que, finalment, el projecte no es pugui implementar i, per tant, el plenari de Parets ha decidit rescindir el conveni amb Inkemia sense que l'empresa tingui dret a cap indemnització a causa de l'incompliment de l'acord, tal com estableix el plec de clàusules. La decisió ha estat votada a favor de la finalització de l'acord amb els vots a favor d'Ara Parets-ERC, Sumem Esquerres a Parets, Parets per la República-Junts per Catalunya i el PSC. El grup de Ciutadans no ha pogut votar perquè el regidor Manuel Losada es trobava treballant com a Diputat al Parlament de Catalunya. El punt ha quedat aprovat per unanimitat.

Arxivat a: Comerç i empresa
IUCT Inkemia