Portada > Actualitat > Notícies > Aplec cultural i visita al temple per celebrar l'aniversari de la consagració de l'església de Sant Esteve de Parets

Aplec cultural i visita al temple per celebrar l'aniversari de la consagració de l'església de Sant Esteve de Parets

09/10/2019

Tot just fa 15 anys, el 2004, s'iniciava la celebració del milcentenari de Parets del Vallès, rememorant el document de 13 d'octubre del 904, que es conserva a la Biblioteca Nacional de Catalunya, i que inclou la primera referència escrita a Parietes, nom antic del nostre poble.

Enguany es compleixen 1115 anys, i Parets ho celebra amb un seguit d'actes culturals, socials i lúdics que començaran aquest diumenge 13 d'octubre, a les 10.30 h, a l'església de Sant Esteve amb la celebració de l'eucaristia presidida pel bisbe auxiliar de la diòcesi de Terrassa, Salvador Cristau, i la presentació del projecte de micromecenatge 50x1000 per impulsar la restauració del temple de Sant Esteve.

Divendres 18 d'octubre, a les 21 h, a la plaça de la Vila, es faran concerts amb les actuacions de Marta Shanti, Noemí Gilabert & Sergi Igual, i Miquel del Roig.

En el marc de la celebració, el diumenge 20 d'octubre, a les 10.30 h, es farà la celebració de l'eucaristia i, tot seguit, una visita guiada al temple i al campanar de l'església de Sant Esteve, i repic de campanes. Tot just després, a les 12.15 h, a la plaça de la Vila es farà un aplec de cultura popular, amb la participació de la Colla del Ball de Gitanes de Parets i la Colla de Gegants, Grallers i Bestiari de Parets.

A més, el dissabte 19, tindrà lloc l'arribada de la marxa Montserrat-Parets a la plaça de la Vila amb l'actuació dels tabalers de Diables Parets i, a les 18 h, al Teatre Can Rajoler, el 32è Festival de la Poesia, organitzat pel Niu d'Art Poètic. 

Arxivat a: Cultura
Església de Sant Esteve