Portada > Actualitat > Notícies > L'Ajuntament de Parets aprova una reducció de l'IBI del 2,5% en les ordenances fiscals del 2020

L'Ajuntament de Parets aprova una reducció de l'IBI del 2,5% en les ordenances fiscals del 2020

25/10/2019

En total, l'IBI es veurà reduït un 10% al llarg de tota la legislatura

El Ple celebrat el 24 d'octubre ha aprovat les ordenances fiscals per a l'any 2020. El compromís més destacat que ja ha posat en marxa l'equip de govern ha estat la rebaixa de l'IBI per als paretans i les paretanes, assumint que, en total, es reduirà un 10% el pagament d'aquest impost al llarg de tota la legislatura. Per a aquest 2020, els veïns i veïnes pagaran un 2,5% menys d'IBI urbà. Aquest percentatge significarà un estalvi d'un milió d'euros per als contribuents i deixar de rebre com a ingrés aquesta quantitat per a l'Ajuntament.

Un cens de pisos buits i una bonificació per a lloguers de renda limitada
Una de les novetats més destacades és que es tirarà endavant un cens de pisos buits i es demanarà tota la informació disponible a l'Agència Catalana de l'habitatge això permetrà incorporar un recàrrec del 50% en l'IBI als propietaris d'immobles d'ús residencial on no viu ningú. L'altra novetat destacada és la bonificació del 50% en l'IBI als immobles destinats a lloguer d'habitatges amb renda limitada.
Es mantenen les subvencions a l'IBI urbà en les mateixes quantitats, és a dir 100 euros, per a persones jubilades o sense feina amb escassa capacitat econòmica. La rebaixa del 2,5% en l'IBI sumada a la subvenció reduirà encara més l'import final per a aquests col·lectius. Les ordenances fiscals mantenen un criteri general de congelació per la resta d'impostos per a la ciutadania en general. Per exemple, no hi haurà cap increment en el rebut de l'aigua, tampoc en l'impost de circulació de vehicles –on es mantenen les bonificacions existents- i es manté l'import en la recollida orgànica per als ciutadans, una de les taxes d'escombraries més baixes dels ajuntaments d'arreu de Catalunya. Una altra novetat és la incorporació d'una bonificació del 40% en el pagament de les plusvàlues (segones propietats) en la transmissió per mort dels propietaris de l'immoble entre familiars directes (1r grau).

El govern estudia la possibilitat de la gratuïtat total del bus urbà
Per altra banda, el Govern Plural s'ha compromès a encarregar un estudi que avaluï el cost que tindria la gratuïtat del bus urbà per a totes les franges d'edat del poble i un altre estudi extern sobre models alternatius a la gestió de l'aigua, així com la possibilitat de fer ajustos a la baixa en les taxes per l'ús dels guals industrials.
El govern de Parets ha comptat amb les aportacions que els grups de l'oposició els ha fet per a la redacció d'alguns aspectes de les ordenances municipals del 2020.

Arxivat a: Ajuntament, Ple municipal
Ajuntament de Parets