Portada > Actualitat > Notícies > L'Ajuntament encarrega a l'historiador paretà Carlos Toribio un llibre sobre el mural de pop art de l'antiga empresa Tipel

L'Ajuntament encarrega a l'historiador paretà Carlos Toribio un llibre sobre el mural de pop art de l'antiga empresa Tipel

05/11/2019

L'encàrrec arriba després que una representació del Govern Plural visités les pintures juntament amb l'artista i autor, Arranz Bravo, qui ha repintat i actualitzat l'obra coincidint amb el 50è aniversari de les conegudes pintures

L'historiador d'art Carlos Toribio ha rebut l'encàrrec del Govern Plural de redactar un estudi de caràcter local sobre el mural que els artistes Eduardo Arranz Bravo i Rafael Bartolozzi van pintar entre 1969 i 1971 en la façana de l'antiga empresa Tipel, a tocar del pont de l'autopista C-33. Toribio, que ja havia fet un estudi previ per a la revista del centre d'estudis local Parietes, treballarà en un volum molt més ampli que es vol presentar durant l'any 2020.

El mural, de colors llampants i dibuixos surrealistes, està catalogat com a bé cultural d'interès local i està recollit en el Pla Especial de Protecció del Patrimoni, aprovat per l'Ajuntament el 2011. Es tracta d'una de les primeres obres conjuntes d'aquests artistes que va causar un gran enrenou, ja que el franquisme el va considerar una provocació.

La voluntat del govern paretà és que el mural pugui ser visitat en el futur dins de les jornades europees de patrimoni que cada any se celebren a l'octubre. Paral•lelament i coincidint amb el 50è aniversari de l'obra, es presentarà el llibre.

Arxivat a: Cultura
El Govern Plural visita les pintures del mur de l'empresa Tipel